1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yargı Marifetiyle Kaos Tellallığı mı?
Yargı Marifetiyle Kaos Tellallığı mı?

Yargı Marifetiyle Kaos Tellallığı mı?

2013 SBS iptali süregelen huzursuzluk ortamını derinleştirmeye matuf bir adım mı?

16 Ocak 2014 Perşembe 16:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yargıdan arka arkaya ilginç adımlar gelmekte. Gülen cemaatiyle Hükümet arasında yaşanan kavgada şaşırtıcı gelişmeler yaşanıyor. Malum odaklardan Hükümete karşı sistematik vuruşlar gerçekleşiyor.

Tam böyle bir vasatta Ankara 18 İdare Mahkemesinin verdiği kararın Hükümete karşı yeni bir salvo olarak yorumlanması kaçınılmaz. Mahkeme CHP’li Aydın Ayaydın’ın itirazını karara bağlayarak SBS’nin yürürlüğünü durdurma kararı verdi.

Bu kararın mahiyeti de zamanlaması da gayet tartışmalı. Kararla birlikte, Haziran ayında yapılan ve 1 milyon yüz bin öğrencinin girdiği sınavda toplamda 700 öğrencinin yabancı dil puanının hesaplanması ile ilgili bir yanlışlık milyondan fazla öğrencinin ve ailesinin doğrudan endişeye ya da beklentiye sevkedileceği bir forma dönüştürülmüş durumda. Daha dikkat çekici husus da şu ki, aylardır gündeme alınmamış ve adeta derin dondurucuda bekletilmiş bu kararın bugün servis edilmesi!

İdare mahkemede dava açılma tarihi Temmuz başı. Sınavlar yapılmış, sonuçlar açıklanmış, öğrenciler okullarında eğitime başlamışlar ve birinci dönemin sonuna gelinmiş. Ocak ayının ortasında mahkeme sınavın yürürlüğünü durdurma kararı veriyor. Madem ortada bir haksızlık vardı, neden 7 ay bekliyorsun?  Bir milyondan fazla öğrencinin ve ailesini ilgilendiren bir davada bu rahatlık da neyin nesi?

Bu kararı veren hakim kimdir, nasıl bir irtibat içindedir bilmiyoruz ama yaşadığımız son gelişmeler ister istemez akla iyi saatte olsunların işbaşında olduğu ihtimalini getiriyor!

Zaten bir hercümercin yaşandığı, kaos havasının estirilmek istendiği bir vasatta bu atılan adımın neye hizmet edeceği bellidir.

Bakanlık sınavı iptal edemez. Yeniden yerleştirme yapamaz. Her yönden eli kolu bağlı olacaktır. İptal ederse kaos büyüyecek, bir çok kişi endişeye sevkedilecek. Etmediği takdirde yine pek çok kişi haksızlığa uğradığını düşünecek. Sonuçta iki halde de Hükümet kaygılar ve beklentiler arasında kalıp sıkışacak. Böylece zaten yıpratılma sürecine sokulmaya çalışılan Hükümete bir darbe de İdare Mahkeme cephesinden vurulmuş olacak! 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum