1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yaralı Bebeğin Hayata Tutunma Çabası
Yaralı Bebeğin Hayata Tutunma Çabası

Yaralı Bebeğin Hayata Tutunma Çabası

Esed güçlerinin saldırıları sırasında yaralanan bir bebek hangi şartlarda tedavi ediliyor?

11 Ağustos 2014 Pazartesi 15:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye rejiminin Pazar günü Rakka’ya yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında 12 kişi can verirken, 23 kişi de yaralandı.  Yaralanalar içinde bir anne ve karnından yeni çıkarılan bir bebek de var. Amatör bir video bebeğin yaşatılma çabasını ortaya koymakta.  

Yeni doğan bebeğin her yanı kanlar içinde, kafasında yaralar var ve çok zor şartlarda hayatta tutulmaya çalışıldığı gözlenmekte. Göğsünün inip kalkmasından oksijen verme çabalarına olumlu cevap verdiği anlaşılan bebeğin kanlar içindeki kafası gazlı bezlerle sarılmış halde.

Videoya düşülen notta bebeğin annesinin karnından yara aldığı ve bebeğin de kafasına şarapnel parçası isabet ettiği bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bebeğin, annesinin yaralanması üzerine operasyonla anne vücudundan alındığını ve her ikisinin de durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

İŞİD tarafından kontrol edilen Rakka’ya Esed güçlerinin uçaklarla dün yaptıkları bombardımanda ican veren 12 kişi içinde 5 çocuk, bir kadın ve bir de öğretmen de bulunmakta.

IŞİD’în Irak’ta ki ilerleyişi ile birlikte Rakka son aylarda yoğun biçimde Esed güçlerinin hava saldırılarına uğramakta.

El Arabiya/Çev: Hasan Soylu

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum