1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Yapılan iyiliğin karşılığını beklemek manevi tefeciliktir”
“Yapılan iyiliğin karşılığını beklemek manevi tefeciliktir”

“Yapılan iyiliğin karşılığını beklemek manevi tefeciliktir”

Sol-seküler kesimin depremzedelere olan kini bitmek bilmiyor!

14 Haziran 2023 Çarşamba 14:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Eda Ece isimli “oyuncu” katıldığı bir ödül töreninde depremzedelerle ilgili sol-seküler kesimin bir zamandır dile getirdiği mide bulandıran sözleri sarf etti.

"Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı, sandıktan onu anladık" sözleri tepkilere neden olan Eda Ece, gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise “Mustafa Kemal” hamasetine başvurmuş!

Öncelikle sol-seküler çevrelerin deprem bölgesine götürdüğü yardımlar üzerinden yaklaşık bir aydır koparttıkları kıyamet oldukça ilginç. Bölgedeki esas sorumluluğu muhafazakar-dindar kesimin yüklendiğini herkes biliyor. Sanki çok bir şey yapmışçasına bir de üste çıkmaya çalışanlar depremzedeleri hedef göstermekten de çekinmiyor.

Yardım yapma alışkanlığına sahip olmayanların içler acısı hali Cemil Meriç’in şu sözlerini akla getiriyor:

“Yapılan iyiliğin karşılığını beklemek manevi tefeciliktir”

Tefecilerin en sevdiği şey ise hamasettir. Eda Ece yaptığı rezaletin üstünü örtmek için şöyle bir açıklama yapmış:

Mizahi bir şekilde ele aldım. Bu kadar büyük acıları şaka yaparak da aşıyorsun. Mizah ile bazı şeyleri kurtarıyorum. Benim yapım bu. Ne kadar iyi niyetli biri olduğumu herkes bilir. Özgür birey olarak başkasınınkini savunmayacak biri değilim. Özgürlük herkese. İsteyen istediği kişiye oy verir. Fesatça bakmak linççi tayfanın işi. Tek bir hassasiyetim var. Herkesin özgürlüğüne, travmasına saygılı bir birey oldum. Bunlar benim dünyamda yok. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ülkemi ne kadar sevdiğimi beni tanıyan herkes biliyor. Ben bu ülkeyi çok seviyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkede depremzedeleri aşağılamak özgürlük sayılıyor demek ki! Manevi tefeciler sandıkta boylarının ölçüsünü aldılar ancak anlaşılan o ki derslerini hala almamışlar!

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum