1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Depremzedeleri hedef alacak kadar alçaldılar!
Depremzedeleri hedef alacak kadar alçaldılar!

Depremzedeleri hedef alacak kadar alçaldılar!

Yenilgiyi kaldıramayanlar depremzedelerden hesap sordu!

15 Mayıs 2023 Pazartesi 16:05A+A-

HAKSÖZ HABER

50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği deprem bölgesinde seçimlerde katılımın düşük olacağı öne sürülüyordu. Ancak seçmen katılımı yüksekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta oyların yüzde 71'ini aldı. Hatay'da Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı az bir farkla geçti.

Gaziantep'te, 2018 seçimlerinde olduğu gibi yine Cumhurbaşkanı Erdoğan sandıktan birinci çıktı. Antep'te Cumhur İttifakı 9, Millet İttifakı 4, Emek ve Özgürlük İttifakı ise 1 milletvekili çıkardı.

Şanlıurfa'da da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı sandıktan birinci çıktı. Cumhur ittifakı 9, EMEK 4, Millet ittifakı 1 milletvekili Meclis'e gönderdi.

Depremin vurduğu Adana'da katılım yüzde 85'i aştı. Kemal Kılıçdaroğlu, oyların yüzde 50'den fazlasını aldı.

Depremin en çok can kaybına yol açtığı illerden Adıyaman'da 327 bin seçmen oy kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 66'sını alarak ilk sırada yer aldı.

Deprem bölgesinde sonuçlar Erdoğan ve AK Parti lehine olunca sosyal medyada mide bulandıran yorumlar yapılmaya başlandı. Deprem bölgesine yardım ettiğini ifade eden kimi kullanıcılar seçim sonuçları sebebiyle oluşan kızgınlıktan depremzedelere nefret kustular.

1-275.jpg2-294.jpg3-215.jpg4-165.jpg

6-095.jpg7-086.jpg

Mağlubiyetin hüznü ile nereye saldıracağını bilmeyenler yaptıkları yardımları oy kaygısıyla yaptıklarını da beyan etmiş oluyorlar. Bu kadar düşkün mesajlar atarak deprem mağdurlarından hesap sormak vicdansızlığın ötesinde bir ahlaki soruna işaret ediyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum