1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yangınlara artık hükümlüler de müdahale edecek
Yangınlara artık hükümlüler de müdahale edecek

Yangınlara artık hükümlüler de müdahale edecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli arasında, hükümlülerin rehabilitasyonu amacıyla ormancılık faaliyetlerinde çalıştırılmalarına dair iş birliği protokolü imzalandı.

22 Kasım 2021 Pazartesi 13:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Orman yangınlarına müdahalede imzalanan protokolle beraber hükümlüler de yangın söndürme ve yangın sonrası işlemlerde görev alacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan antlaşma ile beraber cezaevlerindeki hükümlülerin orman arazilerinin ihdas edilmesi ve yangınlara müdahalede bulunan ekiplerle beraber çalışacağı düzenleme hayata geçirilecek.

Bu protokol ve düzenleme ile beraber, tutuklu ve mahkumların rehabilite edilmesi, topluma yeniden karışabilmesi, sorumluluk bilincine kavuşturulması ve en önemlisi cezaevi yerine kamu kurumlarında kalarak topluma yeniden adapte olmaları amaçlanıyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı yerlerde bu infazlar gerçekleşecek ve olası yangınlara karşı bu hükümlüler müdahale edecek. Yanan yerlerin ağaçlanması, ağaç bakımı ile ilgili de önemli bir katkıda bulunacak" dedi.

Bakan Gül ayrıca, "2020 yılında ikinci yargı paketinde açık ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin kamu kurum ve kuruluşlarının iş alanlarında çalışabilmelerine imkan sağlayacak bir düzenleme yapılmıştır. Geçtiğimiz günlerde de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından çıkartılan infaz yönetmeliğiyle bunun ikinci mevzuatı da düzenlenmiş oldu. Bu çerçevede açık cezaevine ayrılmış hükümlüler, cezaevi dışında başka bir kamu kurumunda çalışarak ve kurumun tesislerinde kalarak cezalarını tamamlayabilecek. Bu çalışmalar gönüllülük esasıyla ve iyi halleriyle açığa ayrılmaya hak kazanmış, artık infazın açık ceza aşamasına geçmiş hükümlerle gerçekleşecektir. Böylece hem meslek edinerek topluma kazanma imkanı da daha da güçlenmiş olacak. Hem sosyal sorumluluk üstlenerek bu çerçevede önemli bir katkıda bulunacak, fidan dikimi, ağaç, bakımı, orman yangınlarıyla mücadele gibi çeşitli kamusal faaliyetlere, afetle mücadele gibi toplumsal konularda da önemli bir katkı sağlanacaktır."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum