1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yalova Belediyesi de Arapça Tabela Hazımsızlığına Yakalanmış! 
Yalova Belediyesi de Arapça Tabela Hazımsızlığına Yakalanmış! 

Yalova Belediyesi de Arapça Tabela Hazımsızlığına Yakalanmış! 

İngilizcenin her alanda tahakkümünü sürdürdüğü bir ortamda Arapça düşmanlığı üzerinden milliyetçi duyarlılık geliştirme hastalığı Yalova’da da kendisini gösterdi.

30 Ocak 2019 Çarşamba 16:00A+A-

Yerel seçimler öncesinde milliyetçiliğe oynama tavrının çirkin örnekleri çoğalıyor. Bu tavrın yansımalarından biri de işletmelerin astığı Arapça tabelalar üzerinden kendisini göstermekte. Karşılaştığımız her alanda çok yoğun bir İngilizce tahakkümüne rağmen bazıları Arapça tabelalara kafayı takmış halde. Yalova Belediyesinin işgüzarlığı da bu tutumun taze bir örneği oldu.

Geçen haftalarda kent genelinde faaliyet gösteren dükkanlara denetimler gerçekleştirerek Arapça tabela bulunduran işletmelere tabelalarını değiştirmeleri uyarısında bulunan Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dün harekete geçip dükkan ve bürolardan tabelaları sökmüşler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yalova Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Mürseloğlu, "Yalova’nın diğer şehirler gibi yabancılaşmasının önüne geçmemiz gerekiyordu" demiş.

 

Gerçekten çok garip ve tutarsız bir mantık. Yabancılaşmanın önüne geçme adına Arapça tabela düşmanlığı yapmak ancak sığ ve fanatik bir kafa yapısının ürettiği bir eylem olabilir. Bu tutum tipik bir bağnazlık olduğu gibi, kimisi mukim, kimisi turist olarak kentte yaşayan binlerce Arab’a yapılan açık bir ırkçılık aynı zamanda. 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum