1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yalnız değiliz!
Yalnız değiliz!

Yalnız değiliz!

Deprem faciası gösterdi ki başta ümmet coğrafyası olmak üzere birçok ülke Türkiye’yi yalnız bırakmadı.

07 Şubat 2023 Salı 12:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Batı basınında “100 yılın afeti” olarak duyurulan Kahramanmaraş merkezli depremler dünyanın gündeminde. Birçok ülke ise Türkiye’ye yardım ve destek gönderiyor.

Türkiye’nin yaptığı çağrıya karşılık veren ülkeler arama-kurtarma timleri yollarken kimileriyse nakdi yardım yoluyla ihtiyaçların karşılanması için çalışıyor. Elinden bunlar da gelmeyenler ise depremzedeler için Allah’a dua ediyorlar.

Tadamun Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Şeyh El-Emir Hüseyin, Sudan’da Afrika Kapısı Derneği ile birlikte Türkiye'ye yüzlerce hatim ve dua programını düzenlediklerini belirterek, "Depremde ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

sudan-turkiyeye-dua-etti-560db328.jpg

Müslüman Kardeşler Cemaati de yayımladığı bildiride Türkiye ve Suriye halklarına taziye ve destek mesajlarını iletti.

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, Afgan halkı ve hükümeti adına; Türkiye ve Suriye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle taziye dileklerini iletti.

Katar devleti ve sivil toplum kuruluşları Türkiye için yardım kampanyası başlatırken bu iş için bir fon oluşturuldu. Katar halkı sosyal medyada örgütlenerek yardım faaliyetlerine destek çağrısı yaptı.

Pakistan’ın oluşturduğu arama kurtarma timleri Türkiye’ye ulaştı. Deprem konusunda tecrübeli 36 kişilik arama kurtarma ekibi ve yardım malzemelerini taşıyan 2 C-130 nakliye uçağıyla Pakistan desteğini gösterdi.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Malezya Özel Arama Kurtarma Timi'ne (SMART) bağlı 75 uzmanın, arama kurtarma operasyonunda kullanılacak ekipmanlarla birlikte Türkiye’ye yollandığını ifade etti.

Sadece İslam ülkeleri değil dünyanın birçok yerinden destekler geliyor. Japonya, İngiltere ve ABD başta olmak üzere arama-kurtarma timi yollayan başka ülkelerden gelen destekler de söz konusu.

Milliyetçi hamasetin “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” vb. söylemlerinin ne kadar içi boş bir zemine sahip olduğunu görmek için yapılan yardım ve desteklere bakmak dahi yeterli… İnsan insanın merhametine muhtaçtır.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT