1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yalanlanmış ifadeyi sürmanşetten Karar’lıca tekrarlamak
Yalanlanmış ifadeyi sürmanşetten Karar’lıca tekrarlamak

Yalanlanmış ifadeyi sürmanşetten Karar’lıca tekrarlamak

Karar Gazetesi HÜDA PAR’ın Meral Akşener hakkında hakaret davası açacağına dair haberi verirken yalanlanmış ifadeyi doğruymuş gibi tekrar etmekten kaçınmamış!

23 Mayıs 2023 Salı 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

2. Tur’un netleşmesiyle birlikte yoğunlaşan HÜDA PAR hakkındaki karalama kampanyası alabildiğine çirkinlikle sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldığı bir televizyon programında seviyesiz bu kampanyaya dahil oldu ve HÜDA PAR’a ağır hakaretlerde bulundu. HÜDA PAR yetkilileri de bu ifadelerden dolayı Akşener hakkında hakaret davası açılması için girişimde bulunacaklarını açıkladılar. 

Meral Akşener yaptığı konuşmada HÜDA PAR’ın programında “kadınları sahiplendirme” ifadesi bulunduğunu iddia ederek ağır hakaretlerde bulunurken dönüp HÜDA PAR’ın programında böyle bir ifadenin bulunup bulunmadığını sorgulama ihtiyacı hissetmemiş. Peşine takıldığı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda sarfettiği sözleri yeterli görmüş olmalı!

Hatırlanacağı üzere Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim yenilgisinin ardından yayınladığı video konuşmasında HÜDA PAR’ı kast ederek “Domuz bağcılar yüce Meclis’e gönderildi! Kadınları cansız birer eşya gibi sahiplendirmek isteyenlere bütün yolları açtılar” ifadelerini kullanmıştı.

Oysa HÜDA PAR’ın Genel İdare Kurulu Üyesi Aynur Sülün bu iddiaya açıklık getirmiş ve parti programında yer alan “yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi” ifadesi ile kastedilenin “kurulmak istenen fon aracılığı ile yalnız yaşayan kadınlara maddi destek sağlanması” olduğunu beyan etmişti.  İlgili ifade HÜDA PAR Programında tam olarak şu şekilde geçmekte:

“Vârisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir”

Konu bu kadar açıkken ne Kılıçdaroğlu, ne Akşener, ne de onların peşinden giden taraftarları bu bariz yalanı tekrar etmekte bir beis görmediler. Daha ilginci ise bu tartışmaya dair bir haber yayınlayan Karar gazetesi de aynı yalanı ‘haber’ diye manşetten tekrarlamaktan çekinmedi.   

Karar bu haberi şu manşetle vermeyi tercih etti. : “Kadınları Sahiplendireceğiz” Diyen Yapıcıoğlu’na Tepki Göstermişti: HÜDA PAR’DAN SUÇ DUYURUSU

Yakışmadığını söylemek artık kolay değil!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum