1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yalanın Bu Kadarını Söyleyebilmek İçin ‘Seçilmiş’ Olmak Lazım!
Yalanın Bu Kadarını Söyleyebilmek İçin ‘Seçilmiş’ Olmak Lazım!

Yalanın Bu Kadarını Söyleyebilmek İçin ‘Seçilmiş’ Olmak Lazım!

Kürt milliyetçileri sol-Kemalistlerle provokatif haberler üretmek ve yalan söylemek konusunda yarışıyor!

05 Ağustos 2014 Salı 16:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesi Karayolları mahallesinde önceki gün bir olay yaşanır. Kuran üzerine bir toplantı yapacağını duyuran bir derneğin mensuplarıyla mahalleli arasında arbede çıkar. Söz konusu toplantının İskender Evrenesoğlu isimli kendisini mehdi sanan bir ruh hastasının taraftarlarınca düzenlendiğini öğrenen bir cami görevlisinin cami hoparlöründen insanları uyarması üzerine mahalleli ile toplantı için gelenler arasında yaşanan kavga ilginç spekülasyonlara konu olur.

ANF’nin “Selefiler HDP seçim bürosunu basıp insanları yaraladılar” şeklindeki tamamen asparagas haberini kaynak kabul eden pek çok haber sitesi “İstanbul’da selefi-HDP kavgası”, “IŞİD-PKK çatışması” türünden haberler yayınlar.

Daha önce de bu tür yalan haberlere, provokatif içerikli iddialara bolca yer vermekle meşhur ANF’nin ‘haber’i sadece internet sitelerine kaynak olmakla kalmaz ve HDP’li milletvekilleri de durumdan vazife çıkarırlar.

Ortada iddia edildiği türden bir çatışma yoktur ama bu milletvekilleri nasıl becermişlerse IŞİD’çilerce ‘taranan 6 yaralı’yı  ziyaret için hastaneye gitmeyi, iç kanama teşhisi koymayı başarmışlardır. Hatta hızını alamayan biri derin dedektifliğine soyunmuş ve olayın kaynağının AKP olduğunu ve Rojava’dan, Kobani’den sonra İstanbul’un da ağır tehdit altında olduğunu keşfedip, kamuoyunu bilgilendirme çabalarına girişmiştir!

Yahu gerçekten bunlara denilecek bir şey bulmak zor! Hani bir söz vardır, “herkes sakız çiğner ama Arap kızı gibi patlatamaz” denir ya! “Herkes yalan söyleyebilir ama HDP medyası ve milletvekilleri gibi kuyruklusunu pek kimse beceremez” denilse yeridir!

5695-ayhan.jpg

3533-ha.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum