1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist vandallar Filistinlilere ait araç ve işyerlerine saldırdı
Siyonist vandallar Filistinlilere ait  araç ve işyerlerine saldırdı

Siyonist vandallar Filistinlilere ait araç ve işyerlerine saldırdı

Filistin kaynakları, bir grup işgalci yerleşimcinin Nablus yakınlarındaki Hawara köyünde Filistinlilere ait arabaları ve diğer mülkleri ateşe verdiğini söyledi.

14 Ekim 2022 Cuma 23:33A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail gazetesi Haaretz’in bildirdiğine göre Perşembe gününden beri sokaklarda “terör” estiren işgalci yerleşimciler, Nablus'un güneyindeki Hawara bölgesinde Filistinlilere ait mülklere ve araçlara saldırılarda bulunuyor.

Maskeli yerleşimciler, sokaklardaki Filistinlilere ait araçlara taş atıp, çevredeki bir kamyonu ve bir kafeyi de ateşe verdi. İsrail askerlerinin olayları seyrettiği vandallık hakkında uluslararası kamuoyundan herhangi bir tepki gelmediği görüldü.

‘Yitzhar’ adlı işgalcilerin gasp ettiği bölgede bulunan Filistinlilere ait zeytin ağaçlarının da ateşe verildiği olayların büyümesinden endişe ediliyor.

Filistin Kızılayı, saldırılar sonucunda 53 Filistinlinin bildirdi.

Hawara'daki olaylara tanık olan Filistinli bir tanık, bölgede bulunan İsrail askerlerinin yerleşimcileri koruduğunu ve Filistinlileri vurarak yaraladığını belirtti.

İsrail güçlerinin refakatinde çok sayıda Yahudinin Hz. Yusuf’un kabrine girmesiyle beraber Nablus kentinde de İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışmalar çıkmıştı. Olaylarda birçok Filistinli yaralanırken, İsrail askerlerinin Yahudi işgalcileri koruduğu kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT