1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yağma için katlediyorlar!
Yağma için katlediyorlar!

Yağma için katlediyorlar!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yakınında silahsız iki sivilin, Rus askerleri tarafından sırtlarından vurulduğu anlar ortaya çıktı.

12 Mayıs 2022 Perşembe 12:53A+A-

HAKSÖZ HABER

CNN International’ın ulaştığı kamera kayıtlarına göre Kiev yakınlarındaki bir oto işletmesine baskın düzenleyen Rus askerleri, burada bulunan Ukraynalı sivilleri sırtlarından vurarak öldürdü.

CNN, askerlerin üniforması ve 16 Mart'ta gerçekleşen olayda o dönem bölgeyi kimin kontrol ettiğinden yola çıkarak, askerlerin Rus ordusuna mensup olduğunu belirtti.

Bugün yayımlanan yeni bir habere göre kurbanlardan biri, saldırının gerçekleştiği araç satış bayisinin sahibiyken diğeriyse bayide bekçilik yapan 68 yaşındaki Leonid Oleksiyoviç Plyats.

Kiev'e yönelik saldırılarının ilk zamanlarında gerçekleşen olaya ait görüntülerde 5 askerin işyerine gelip içeri girdiği görülüyor. Bayi sahibi ellerini kaldırarak askerlerin yanına yaklaşıyor. Askerler bu kişinin üstünü ararken daha sonra gelen Plyats'a da aynı işlem uygulanıyor.

Grupla konuşan ikili, arkalarını dönüp yürürken en az iki asker ateş açıp işyeri sahibiyle bekçiyi vuruyor. Askerler bunun ardından zırhlarını çıkararak işyerini yağmalıyor.

Bu sırada hâlâ hayata olan Plyats, ayağa kalkıp kulübesine geri dönüyor ve Rus kuvvetleriyle mücadele etmek için bölgede kalan silahlı sivillerle temasa geçiyor.

HABERE YORUM KAT