1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ya Siz Neyi Kaybettiniz?
Ya Siz Neyi Kaybettiniz?

Ya Siz Neyi Kaybettiniz?

İslamcılığı teste sokup, çaktırma sevdasına kapılmış görünen Gülen Cemaati ne kaybettiğini göremeyecek kadar körleşti mi?

18 Şubat 2014 Salı 13:38A+A-

RIDVAN KAYA / HAKSÖZ-HABER

Zaman gazetesi bugün baş sayfasında “Hizmet Hareketi İslam dünyasına model oldu” başlığıyla bir etkinlik haberine yer vermiş. Turkish Review ve Hira dergilerinin tertiplediği ve Zaman Gazetesinin İstanbul’daki merkez binasında yapılan forumda bir araya gelen Türkiyeli ve Arap aydınlar Müslüman toplumlarda devletin yerini tartışmışlar. Aşağıda haberin ayrıntılarını iktibas ettiğimizden, toplantının mahiyetine, katılımcılarına ve katılımcıların sözlerine, tespitlerine ayrıca değinmeyeceğiz.

Haber gazetenin 12. sayfasında devam ediyor. Yarım sayfa şeklinde verilen habere içeride atılan başlık dikkat çekici: “İslamcı iktidarlar iktidarla imtihanı kaybetti

Toplantıya Türkiye’den katılan Zaman yazarı Ali Bulaç özetle Türkiye’de İslamcı siyasetçilerin devleti dönüştürmek üzere geldikleri iktidarda devletin bir parçası haline geldiklerini söylemiş. Ve son gelişmelere de değinerek AKP desteğiyle dini cemaatlerin yok edilmeye çalışıldığını ifade etmiş.    

Kahire Üniversitesinden katılan Şarkavi ise demokratik yollarla iktidara gelen İslamcı kadroların köreldiklerini ve demokrasiyi göz ardı ettiklerini belirtmiş. Faslı, Cezayirli, Bosnalı, Tunuslu ve Suriyeli katılımcıların konuşmalarından ise aktarılanlar sadece Hizmet hareketinin ne kadar önemli, değerli ve vazgeçilmez olduğuna dair övgü sözleriyle sınırlanmış.

Gerçekten çok ilginç! Anlaşılan o ki, bu toplantı son süreçte içeride Hükümetle girdiği savaşta irtifa kaybeden Hizmet Hareketine uluslararası destek mahiyetli bir çalışma olarak düşünülmüş. Gayet doğal! Savaşta herkes moral desteğe ihtiyaç duyar. Garip olan AKP’ye vuracağız diye İslamcılık eleştirisini öne çıkartmak! Son süreçte her fırsatta İslamcılığa vurma şeklinde bir tutum izlendiğini ibretle müşahede ediyoruz. “Camia” adeta siyasi yönelimini Mümtazer Türköne çizgisi ile bütünleştirmiş gibi!

Yazının Devamı...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum