1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Virüsün Kökenini Tespit İddiasında Bile Laik Fanatizm!
Virüsün Kökenini Tespit İddiasında Bile Laik Fanatizm!

Virüsün Kökenini Tespit İddiasında Bile Laik Fanatizm!

Türk Tabipler Birliği’nin Türkiye’ye virüsün nereden taşındığına dair iddiası Türkiye’de takıntılı zihinlerin tedavisinin Kovid-19 tedavisinden daha zor olduğunu göstermiyor mu? 

21 Mayıs 2020 Perşembe 14:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türk Tabipler Birliği bir hafta önce Türkiye’de görülen koronavirüs salgınının kökenine dair bir rapor yayınlamış ve virüsün Suudi Arabistan ve İran’dan yayıldığını iddia etmişti. Raporda bu iddiaya nasıl ulaşıldığına dair açıklamalar ise tam bir muammaydı. Ortada ciddiye alınabilir pek bir veri bulunmazken, sadece Türkiye’deki hastalık ve ölüm seyirlerinin bu ülkelerdeki verilerle benzerlik gösterdiği tezine yaslanıldığı görülüyordu. 

Oysa ilk vakadan itibaren Sağlık Bakanlığı Türkiye’de hastalığın yayılımının Avrupa ve ABD kaynaklı olduğunu ifade etmiş ve pek çok veriyle de bu iddia doğrulanmıştı.

Bugün yayınlanan ve Sabancı Üniversitesince yapılmış bir araştırma da bu tezi doğrulayan veriler sunmakta. Şüphesiz bunların hepsi birer iddia, tartışılabilir, belli süreçlerde yanlışlanabilir de!

Ama tabipler Birliği’nin bir dizi profesöre basın toplantısı da yaptırarak ısrarla virüsün Suudi Arabistan ve İran’dan geldiğini iddia etmesinde bir art niyet aramamak da mümkün değil. Bu yaklaşım Türkiye’de karşı karşıya olunan çarpık zihin yapılanmasını tanımamak anlamına gelir. Ki, bu da ilk andan itibaren laik-Kemalist takımın yüksek sesle dillendirdiği, adeta hedef tahtasına oturttuğu ‘Umreciler’ iddiası üzerinden sergiledikleri tavrın sadece coğrafi bir takıntı olduğunu sanmak gibi bir şey olur!

*

-TTB’nin virüsün kaynağını İran ve Suudi Arabistan olarak gösteren raporu >>>

-Sabancı Üniversitesi’nin virüsün kaynağını ABD ve Avrupa olarak gösteren raporu >>>

HABERE YORUM KAT