1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Vesayetin hedefindeki TTK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış istifa etti
Vesayetin hedefindeki TTK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış istifa etti

Vesayetin hedefindeki TTK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış istifa etti

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası mağduriyete uğramış kişilerle ile ilgili söylediği sözler nedeniyle vesayetin tepkisini çeken Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevinden istifa etti.

22 Temmuz 2020 Çarşamba 12:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Afyon’da katıldığı 15 Temmuz temalı bir programda tarihteki örneklerinden yola çıkarak darbeleri değerlendirdiği konuşmasında “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” demişti. Vicdani ve insani olarak sarf edilen bu sözlerin muhtevası gayet açıktı. Ancak toplumun belli bir kesimi ve bürokratik oligarkların bu insani tutumu anlayamamaları Ahmet Yaramış’ın önce özür dilemesine ardından istifa etmesine neden oldu.

Ahmet Yaramış’ın başta doğruları dile getirdiği ve olması gerekenleri hatırlattığı konuşmasını, gelen tepkiler üzerine değiştirmesi kendisi açısından da hoş değildi. Ancak bu düzeltilebilir tutum “istifam istenirse ederim” noktasına erdirilmemeliydi.

Sonuç olarak Ahmet Yaramış, bağlamından koparılmış sözlerinin oluşturduğu yanlış anlaşılmalardan dolayı üzüntülerini belirten bir açıklama yapmak durumunda kalmıştı.

Yaramış’ın sarf ettiği sözler bağlamından koparılarak FETÖ propagandası olarak lanse edilmeye başlandı. Bu durum Türkiye’de FETÖ üzerinden prim yapan, ahkam kesen isimlerin nemalanabilecekleri bir konu haline geldi. Oysa bu konunun daha çok gündem edilmesi yerine, konuda bahsedilen problemlerin çözümüne odaklanılması daha doğru olacaktı. Ancak fırsatçı ve leş severlerin iştahını kabartan şey her zaman bir “sorun”un var olmasıdır. Sorunların nasıl çözümlenebilecekleri ile ilgilenmezler onlar.

FETÖ ithamıyla mağdur edilen muhafazakâr dindar insanların sayıları on binleri aşmışken, yargıya dönük toplumsal güven, ciddi oranda zarar görmüşken vicdani hassasiyetlerle söylendiği çok belli olan bu ifadeler ise yine itham altında bırakılarak tahfif edilmeye çalışıldı.

Kendisi de İskilipli olan ve şehid İskilipli Atıf Hoca üzerine yaptığı kıymetli çalışmaları sebebiyle daha önce sol-Kemalist yayın organları tarafından hedef gösterilen Ahmet Yaramış, irticalen yapıldığı çok bariz olan konuşmasında,  "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş, nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dâhil etmemiz, kazanmamız gerekiyor." şeklinde ifadeler kullanmıştı. Gayet tabi insani olan bu cümleleri insanca düşünmeyi unutanların anlaması da oldukça zordu.

Fikrini beyan eden herkese “Sen FETÖcüsün” argümanını kullanarak saldıran ve bundan da kazançlı çıkan FETÖ dedektörü troller İskilipli Atıf hoca üzerine yaptığı çalışmalarından dolayı Kemalistler tarafından hedef tahtasına oturtulan Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ta istifa etmiş oldu. Yine de sorun ve çözümleri rafa kaldırılamaz. Türkiye’de her gün onlarca yeni sorun meydana gelirken bunlara köklü çözümler üretmek için geç kalınmış değil. Yeter ki sorunları çözmeye odaklanalım, sorunlardan faydalananları çevremizden dışlayabilelim.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum