1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Vesayet Projeleri Tutar mı?"
"Vesayet Projeleri Tutar mı?"

"Vesayet Projeleri Tutar mı?"

Hamza Türkmen, kaleme aldığı yazıda Türkiye ve diğer ümmet coğrafyalarındaki farklara, Erdoğan'ın BOP eş başkanlığını mezkûr farkları kapatmak için kullandığına ve bu maksadından dolayı şer cephesi tarafından tasfiye edilmeye çalışıldığına işaret ediyor.

24 Ekim 2015 Cumartesi 10:33A+A-

Hamza Türkmen - Vesayet Projeleri Tutar mı? / Diriliş Postası

Ümmet coğrafyasında kurulan ulusal devlet rejimleri genellikle farklı totaliter yapıları ifade ediyorlar. Çünkü onlar alttan gelen kitlesel bir akım ve kurumlaşmanın değil, Batı’nın yukarıdan aşağıya dayattığı veya sunduğu bir projenin ifadesidirler.

Ancak bu devletler yargısal şeffaflık, hukuki haklar, seçim güvenliği, kamusal gelirin bölüşümünde tutarlılık, inanç ve düşünce özgürlüğü gibi konularda Türkiye’deki gelişmiş mer’i şartların gerisindeler.

Türkiye için bu ayrıcalığı Osmanlı devlet ve toplum geleneğinin tüm zaaflarına rağmen bıraktığı olumlu mirasta arayabiliriz. Ki bu miras toplumsal olaylara katılım ruhu ve adalet beklentisi açısından toplumsal örf oluşturmuştur. Bu örfün potansiyel gücü karşısında Türkiye halkını Batılılaştırıp Avrupa’ya eklemleme niyetleri de, yürütme ve yargı işleyişinde daha Avrupalı olma sürecini hızlandırmış olabilir.

Lakin özellikle hak, hukuk, adalet ve hayat şartlarının iyileştirilmesi konusunda AK Parti Hükümetleri dönemlerinde çok önemli iyileştirmeler oldu ve ara iyice açıldı.

Halkı Müslüman olan ülkelerdeki İslâmî hareketlerin kitlelerde oluşturduğu nitelikli özgürleşme potansiyelinden çekinen ABD patronluğundaki küresel emperyalizm, bölgemiz için Büyük Ortadoğu Projesi’ni hazırlamıştı.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>