1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Venezuelalılar Artık Sadece 2 Gün Mesai Yapacak
Venezuelalılar Artık Sadece 2 Gün Mesai Yapacak

Venezuelalılar Artık Sadece 2 Gün Mesai Yapacak

Tarihinin en ciddi enerji kriziyle boğuşan Güney Amerika ülkesi Venezuela’da, hafta sonlarını 3 güne çıkarma kararı yetmedi, hafta içi mesaisi iki güne indirildi.

28 Nisan 2016 Perşembe 12:51A+A-

Hidroenerjiye bağımlı petrol ihracatçısı bir ülke olan Venezuela’da, kuraklıklar nedeniyle barajlardaki su seviyesi güvenli çalışma limitinin altına indi. Ülkenin enerji ihtiyacının üçte birini karşılayan en büyük barajı Guri’de su seviyesi 200 metrenin altında.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, acil durum gereği bu kez de hafta içi mesai günlerinin ikiye indirildiğini açıkladı. Buna göre Venezuelalılar artık sâdece pazartesi ve salı günleri işe gidecek.

Hafta Sonu Üç Güne Çıkarılmıştı

Her gün saatlerce elektrik kesintilerinin yaşandığı ülkede, nisan ayı başında enerji tasarrufu için hafta sonlarının üç güne çıkarılması kararı alınmış, cuma günleri de tatile eklenmişti.

Başta kamu çalışanları olmak üzere Venezuelalıların haftanın geri kalanında evlerinde, mümkün olduğunca az elektrik enerjisi kullanarak kuraklığın geçmesini beklemeleri isteniyor.

venezuela_elektrik_kesintisi.jpg

Caracas’ta Yağma

Venezuela halkı, yer yer 12 saati aşan elektrik kesintilerine artık tahammül edemez hâle geldi. Sanayi sektörünün iş yapamaz duruma gelmesi bir yana, insanlar artık buzdolaplarında yemek saklayamaz oldu.

Son dönemde giderek sıklaşan protesto eylemlerine dün akşam bir yenisi daha eklendi. Venezuelalılar başkent Caracas’ta dükkânları yağmaladı, devlet elektrik kurumunun önünde polisle çatıştı.

Venezuela Devlet Başkanı ise, kadınlara saç kurutma makinesi kullanmamalarını da tavsiye ettiği mesajını, küçük bir notla taçlandırdı:

“Bence kadınlar saçlarını elleriyle tarayıp doğal yoldan kuruttuğunda daha güzel görünüyorlar.”

Geniş petrol rezervlerine sahip ülkede kuraklığın nedeni El Nino kasırgasının getirdiği hava sistemi.

Kaynak: Washington Post, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT