1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Venezuela’da Referandum İsteyen Muhaliflere Saldırı
Venezuela’da Referandum İsteyen Muhaliflere Saldırı

Venezuela’da Referandum İsteyen Muhaliflere Saldırı

Venezuela'da yaşanan ekonomik sorunlar her geçen gün derinleşiyor. Ülkede günlerdir Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun istifa etmesi için protesto düzenleyen muhaliflere iktidar yanlıları saldırdı.

10 Haziran 2016 Cuma 14:24A+A-

Venezuella’da devlet başkanlığı için referanduma gidilmesini isteyen muhalifler hükümet yanlısı grupların saldırısına uğradı.

VenezuleaGeçen ay referandum için halktan gerekli imzayı toplayan ve Seçim Kurulu’na ileten milletvekilleri imzaların geçerli olup olmadığı uzun süre açıklanmayınca kalabalık bir grup eşliğinde Seçim Kurulu’nun önünde gitti. Burada yaşanan saldırıda muhalif siyasetçi Julio Borges’ın burnu kırıldı.

Derin bir ekonomik kriz içerisinde olan ülkede üniversite öğrencileriyle güvenlik güçleri arasında sürekli çatışmalar yaşanıyor. Her gün çok sayıda öğrenci gözaltına alınıyor. Giderek sertleşen polis müdahaleleri de daha fazla protesto gösterisine neden oluyor.

Başkan Maduro halk nezdindeki popülaritesini tamamen yitirmiş görünse de iktidarı kolay kolay bırakmaya niyetli değil.

Ülke genelinde gıda ve ilaç gibi önemli ihtiyaçlarda yaşanan kıtlık da toplumu patlama noktasına getirmiş durumda. Venezuella’nın pek çok yerinde yağma ve hırsızlık meydana geliyor.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT