1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Ekonomide Başarısız Olduk
Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Ekonomide Başarısız Olduk

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Ekonomide Başarısız Olduk

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, hükümetin uyguladığı yeni ekonomi modelinin gıda ve ilaç sıkıntısı sebebiyle başarısız olduğunu kabul etti.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 12:00A+A-

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Sosyalist Parti’nin kongresinde yaptığı konuşmada “Bugüne kadar denediğimiz üretim modeli çöktü. Bu olayda sorumluluk bana ve size ait.” ifadelerini kullandı.

Euro News Türkçe’de yer alan habere göre 55 yaşındaki devlet adamı “dış güçlerin sert tavrına” rağmen üretmeye devam etmeleri gerektiğini belirterek “Sızlanmayı bırakalım. Ambargolar olsun ya da olmasın Venezuela ekonomik bir güç olmalıdır.” diye konuştu.

Maduro, yeni ekonomi modellerinde istikrarın sağlanması için en az iki seneye ihtiyacı olduklarını dile getirirken, sosyal güvenlik sorunlarının yaşanmayacağını belirtti.

Venezuela ekonomisi yaklaşık dört yıldır yüksek enflasyon ve istikrarsızlık sebebiyle zor günler geçiriyor. Ülkede yüzde 40 binlere varan enflasyon oranının, bu sene yüzde bir milyona varacağı tahmin ediliyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz günlerde ülkenin kişi başına düşen milli gelirinin yüzde 18 oranında düştüğünü açıklamıştı.

Dünyanın en zengin petrol rezervlerine sahip ülkede asgari ücretle sadece birkaç paket makarna ya da iki kutu yumurta alınabiliyor. Halk paranın değeri olmadığı için hizmet ve mal alımında değiş tokuş yöntemini kullanıyor.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro geçtiğimiz günlerde ülkenin para birimi Bolivar’dan 5 sıfır atacağını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum