1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Venedik Meclisi Kırım'ı Rusya'nın Parçası Olarak Tanıdı!
Venedik Meclisi Kırım'ı Rusya'nın Parçası Olarak Tanıdı!

Venedik Meclisi Kırım'ı Rusya'nın Parçası Olarak Tanıdı!

Venedik, mecliste yapılan oylama sonucunda, Kırım'ı Rusya'nın parçası olarak tanıyan ilk Avrupa kenti oldu.

19 Mayıs 2016 Perşembe 13:17A+A-

Venedik, Kırım’ı Rusya’nın bir parçası olarak tanıdı.

Mecliste yapılan oylamayla kabûl edilen kararda, Rusya'ya Kırım nedeniyle uygulanan yaptırımların iptal edilmesi için İtalya hükûmetine çağrı da yapıldı.

İtalya basını haberi, “Kuzey Kore, Uganda, Suriye ve Zimbabve'nin ardından Venedik de Kırım'ı Rusya'nın parçası olarak tanıdı.” gibi cümlelerle duyurdu.

Ayrıca İtalya gazeteleri, kararın Venedik meclisinde kabûl edilmesinin “sürpriz” olmadığını yazıp bunun nedenini de parlamentoda çoğunluğun İtalya İleri (Forza Italia) ve Kuzey Ligi (Lega Nord) gibi “Avrupa karşıtı” partilerin elinde olmasıyla açıkladı.

Bu arada parlamentoda kabûl edilen kararı hazırlayan vekillerden biri olan Luciano Sandona, kararın gerçek bir hukukî gücünün olmadığını ama “derin bir politik özelliği” olduğunu söyledi.

Ukraynalı Elçi Venedikli Vekilleri Uyardı

Oylama öncesinde Ukrayna'nın İtalya Büyükelçisi Yevgeniy Perelıgin, Venedik parlamentosu üyelerine bir mektup yazıp “Avrupa'daki dayanışma”ya zarar vereceğini söylediği bu adımdan kaçınmalarını istemişti. Ancak Perelıgin'in mektubunun vekiller üzerinde güçlü bir etkisi olmadığı gözlendi.

Bu arada Fransa parlamentosunun alt kanadı olan Ulusal Meclis'te nisanda yapılan benzer bir oylama sonucunda da Fransa hükûmetine Rusya'ya uygulanan yaptırımların iptal edilmesi için çağrı yapılmıştı.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT