1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ve 2 Bin Çocuk Dağdan İniyor!
Ve 2 Bin Çocuk Dağdan İniyor!

Ve 2 Bin Çocuk Dağdan İniyor!

Annelerin kararlı eylemleri sonuç verdi. Kandil, annelerin isyanı ve uluslararası tepkiler üzerine pes etti.

20 Haziran 2014 Cuma 10:47A+A-

Yaklaşık 1 aydır  çocukları için eylem yapan anneler, sonuç  aldı. Merkezi Cenevre'de bulunan sivil toplum kuruluşu Cenevre Çağrısı'ndan bir grup, Kandil Dağı'nda PKK'lı Bahoz Erdal ve Delal Amed ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada, “PKK, 2013 yılında 'Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair' taahhütnameyi imzalamıştı.Örgüt yöneticileri, 16 yaşından küçük çocukların geri gönderileceğini, 16-18 yaş arasındakilerin ise aileleri ile görüştürüleceğini söyledi. Taahhütnamenin uygulanmasının takibi ve izlenmesi, verilen sözlerin ayrılmaz bir parçasıdır. Cenevre Çağrısı durumu yakından izlemeye devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır'da oturma eylemini sürdüren aileler, kararı olumlu buldu ama bütün çocukların gönderilmesini istedi. Van'dan gelip eyleme katılan 14 yaşındaki E.T.'nin annesi Süreyha Toklar, “Cenevre sözleşmesi var. 16 yaşındaki çocukları inşallah gönderirler. Buradaki annelerin hepsi çocuklarını istiyor. Onlar da anne, yürekleri yanıyor. İnşallah bütün çocuklar bırakılır. İnşallah çocuklar ölmez, analar ağlamaz” dedi. PKK, son dakika çalımı atmazsa dağda olan 2 bine yakın çocuk aileleri ile görüştükten sonra evine dönecek. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum