1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Vatanı Satmak Yüksek Faizle Olur"
"Vatanı Satmak Yüksek Faizle Olur"

"Vatanı Satmak Yüksek Faizle Olur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur" dedi.

27 Şubat 2015 Cuma 16:40A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Valiler Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin demokratik olgunluğu, başkanlık sistemine geçişi sağlayacak düzeye gelmiştir. Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin sağlayacağı güçlü zemin üzerinde yükselecektir. Bu sadece bir sistem değişikliği değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası meselesidir." dedi.

Erdoğan, ''Yeri daha önce çeşitli sebeplerle iki defa değişmiş bir türbeyi üçüncü defa taşımış olmayı, vatanı satmak olarak nitelendirenler, açık söylüyorum vatan kavramını bilmeyenlerdir. Vatanı satmak nasıl olur biliyor musunuz? Vatanı satmak, kendi dirayetsizliğiniz, kendi işbilmezliğiniz yüzünden ülkeyi kriz üzerine krize sokmakla olur. Vatan satmak, bu topraklarda ortak geçmişi olan insanların birliğini beraberliğini, kardeşliğini sağlayamayarak, ülkenin maddi, manevi kayıplara uğramasına göz yummakla olur. Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi vatanı satmakla itham edenlerin, bu ülkeye ve millete verdikleri zararı anlatmaya kalksam sokağa çıkacak yüzleri kalmaz. Bunları iyi tanırım. Gerçi bu onlar için alışılageldik bir şey. Türkiye'ye ve milletimize hiçbir katkıları olmadığı gibi, başında bulundukları partilere de hiçbir faydaları dokunmadı. Her seçimde yenildiler ama sanki gökten yağmur yağıyormuş gibi 'Ya Rabbi şükür' deyip yollarına devam ettiler." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT