1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Valilik ve Belediye “köpek saldırısı” sebebiyle tazminat ödeyecek!
Valilik ve Belediye “köpek saldırısı” sebebiyle tazminat ödeyecek!

Valilik ve Belediye “köpek saldırısı” sebebiyle tazminat ödeyecek!

Antalya'da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan akademisyen, kusurlu oldukları gerekçesiyle Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'ne karşı açtığı tazminat davasını kazandı.

16 Ağustos 2023 Çarşamba 18:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Antalya'da 2022 yılında yolda yürüdüğü esnada sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan ve 4 defa kuduz aşısı olmak zorunda kalan 70 yaşındaki akademisyen Prof. Dr. Bülent Uluğ yaşadığı mağduriyetin sorumlusu olarak merkezi ve yerel idareye karşı dava açtı.

Uğradığı saldırıya idarenin sokak köpeklerini toplama, kısırlaştırma ve insan yaşamından ayrı yerlerde yaşam alanı oluşturma gibi üstlerine düşen sorumlulukları yerine getirmemelerinin neden olduğunu ifade eden Uluğ idarelerin hizmet kusurunun olduğu gerekçesiyle Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'ne karşı açtığı 10'ar bin liralık manevi tazminat davasını kazandı.

Toplum sağlığı ve huzuru açısından ciddi tehlike oluşturan sokak köpeği sorununa karşı idareler tarafından pasif bir tutum takınılması sokaklardaki tehlikeyi büyütüyor. Mahkemenin vermiş olduğu bu kararın emsal oluşturması ve idarelerin sokak köpekleri sorununa karşı somut adımlar atması daha fazla mağduriyetin yaşanmaması için kaçınılmaz bir gereklilik olarak önümüzde duruyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum