1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Valiler kimin emrinde kime hizmet ediyorlar?
Valiler kimin emrinde kime hizmet ediyorlar?

Valiler kimin emrinde kime hizmet ediyorlar?

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi karşılamaya gitmesi tartışmalara sebep oldu!

20 Eylül 2022 Salı 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti ile MHP’nin ittifakı meclisin en zayıf partisi konumunda olan MHP’nin her anlamda işine yaradı. Hiçbir olumsuzluğun sorumluluğunu üstlenmeyen MHP aynı zamanda iktidarın nimetlerinden de bolca faydalanıyor.

Devletin MHP’nin ideolojik kökenlerine olan yakınlığı MHP’nin eline geçen imkan ile birleşince bürokraside hızlı bir yükseliş süreci yaşandı. AK Parti’nin ise bu işten hiçbir kazancı yok! MHP ile kurulan ittifaktan sonra AK  Parti her anlamda kan kaybediyor!

Bürokraside yaşanan MHP’lileşme sürecinden bahsetmişken bu durum bazen öylesine ayan beyan yaşanıyor ki bu kadarına şaşırmamak elde değil. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin düzenlediği mitinglere devlet erkanı da tam tekmil dahil olmuş durumda. Ancak bazı örnekler var ki evlere şenlik…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Kayseri'de miting düzenledi. Bahçeli, miting öncesi şehir merkezindeki bir otelde dinlenmek için mola verdi. Bahçeli'yi otel girişinde karşılayanlar arasında MHP'li isimlerin yanında Vali Gökmen Çiçek de bulunuyordu!

Bizim hatırladığımıza göre valiler, Cumhurbaşkanı tarafından atanıyorlar. Emirlerini de Cumhurbaşkanı’ndan alıp halka hizmet ediyorlar. Vaziyet buyken bir valinin MHP Genel Başkanı’nı dinlenmek için gideceği otelin kapısı önünde beklemesi nasıl bir haldir?

Valiler kimin emrinde kime hizmet ediyorlar? Bir valinin meclisteki bir partinin genel başkanını kapı önlerinde karşılaması bürokrasinin hizmet ettiği yeri de gösteriyor. Bir kere daha geçmiş olsun Türkiye!

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum