1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Vahşi Kapitalizm’ Daha Bir Güçlenerek Karşımızda...
‘Vahşi Kapitalizm’ Daha Bir Güçlenerek Karşımızda...

‘Vahşi Kapitalizm’ Daha Bir Güçlenerek Karşımızda...

Trump ‘Teslim olun, barış olsun’ diyen ‘Pax Romana’ (Roma Usûlü) anlayışının günümüz versiyonu olan ‘Pax Americana’ mantığıyla hareket edeceğini şimdiden ilân ediyor.

10 Kasım 2016 Perşembe 13:51A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in yorumu:

Amerikan başkanlık seçimi, nihayet noktalandı ve seçim anketlerinde kendisine hiç de şans tanınmayan ‘milyarder ve dünya çapında gayrimenkul kralı’ olarak bilinen Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump(telaffuz şekli, Danıld Tramp) güçlü rakibi ve 240 yıllık USA tarihinde ilk kadın Başkan olacağı beklenen Demokrat Parti adayı Hillary Clinton karşısında kesin bir üstünlük sağlayarak, 45. Başkan seçildi. Bir diğer deyimle, sözkonusu partilerin amblemleri olan ‘Fil’Eşek’i ezdi-geçti. Clinton’ın seçileceğine kesin gözüyle bakan dünya borsaları da alt-üst oldu. 

Her iki aday da USA emperyalizminin dünya jandarmalığının ve hele de sionist İsrail rejiminin Ortadoğu müslüman topraklarındaki işgalinin sürmesine öncelik vermekte birbirleriyle yarışıyorlardı. Hillary, Ortadoğu’daki denge oyunları içinde, eski bir Dışişleri Bakanı olarak, devreye PYD gibi yeni unsurları da sokmak gerektiğini düşünüyordu. Trump’un da aynı şeyleri düşünmeyeceğine dair bir garanti sözkonusu değil..

Yazının Devamı >>