1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Vahşet propagandası nedir?
Vahşet propagandası nedir?

Vahşet propagandası nedir?

Siyonist çetenin “mağdur” algısı oluşturmak için kullandığı vahşet propagandası tekniğiyle yüzlerce yalan haber servis ediliyor.

12 Ekim 2023 Perşembe 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Aksa Tufanı’nın üzerinden neredeyse beş gün geçti ancak operasyonun başından bu yana üretilen dezenformasyon neredeyse Hamas’ın attığı füzelerden bile daha fazla... Siyonist çete yaşadığı hezimeti gizlemek için düzenli olarak algı operasyonları yapıyor. Demek sahadaki operasyonu kaybedenler ümitlerini algı operasyonlarına bağlıyorlar!

Siyonistlerin bu kadar çok yalana başvurmasının literatüre geçmiş bir ismi de var: Vahşet propagandası. Vikipedia bu propaganda biçimini şöyle tanımlıyor:

Vahşet propagandası, bir düşman tarafından işlenen suçlar hakkında bazen gerçek olabilen, ancak çoğu zaman kasıtlı olarak uydurma veya abartma içeren bilgilerin yayılmasıdır. Bu tür propaganda fotoğraflar, videolar, illüstrasyonlar, röportajlar ve diğer bilgi sunumu veya raporlama biçimleri kullanılarak yapılabilir.

Aksa Tufanı’ndan bu yana Siyonist işgalcinin uydurduğu her yalanın sosyal medyada bir alıcısı var. Bütün yalanlarla tek tek uğraşmak mümkün değil belki ama Siyonistlerin bu yalanları niçin ürettiğini anlamak daha işlevsel olabilir. Tam bu noktada “vahşet propagandası” devreye giriyor. Kasıtlı olarak uydurma içerikler devreye sokularak Hamas karşısında alınan ağır mağlubiyet unutturulmaya çalışılıyor.

Bu tarz yalan içeriklerin en meşhurları ve vahşet propagandasının işlevi hakkında kapsamlı bir çalışma şuradan izlenebilir:

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum