1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler yalan ve dezenformasyonla hezimeti gizleme peşinde!
Siyonistler yalan ve dezenformasyonla hezimeti gizleme peşinde!

Siyonistler yalan ve dezenformasyonla hezimeti gizleme peşinde!

Sosyal medyaya düşen birçok içerik Siyonist kanallar tarafından üretilen yalanlara dayanıyor. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise yalan içerikleri bularak tek tek cevaplıyor.

11 Ekim 2023 Çarşamba 11:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Aksa Tufanı’nın ardından Siyonist rejim yaşadığı mağlubiyeti gizlemek için her yola başvuruyor. Büyük bir dezenformasyon üretimine koyulan Siyonist TV kanalları ve haber sitelerinin ürettiği içeriklere balıklama atlayanlar da var ne yazık ki!

Saldırı sonrası sosyal medyada dolaşan yalanları ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tek tek yanıtladı.

Siyonistler sık sık çocukların Hamas tarafından hedef alındığını dile getiriyor. İsrail televizyonlarında iddia edilen 40 bebeğin kafasının Hamas tarafından kesilmesi iddiası yalan çıktı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin doğruladığı habere göre; bir İsrail TV kanalında öne sürülen ve sosyal medyada propaganda amaçlı kullanılan, “Hamas direnişçileri 40 İsrailli bebeğin kafasını kesti” iddiası doğru olmadığı belirtildi.

AA muhabiri, konuyla ilgili İsrail Ordu Sözcülüğü’ne telefonla ulaşarak, “Hamas'ın saldırısının ardından İsrail tarafında bu saldırıyı gerçekleştirenler tarafından başları kesilen bebeklerin bulunduğu yönünde haberler çıktı? Bunu doğrulayabilir misiniz ya da bu konuda bilgi verebilir misiniz?” sorusunu yöneltti.

Sözcülük, “Haberleri gördük ama elimizde bir detay, bunlara dair bir teyit yok” yanıtını verdi.

Benzer bir şekilde üretilen diğer dezenformasyonu da  yine DDM yalanladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "Hamas direnişçileri, İsrailli çocukları böyle infaz etti" iddialarının gerçek olmadığını açıkladı.

Görüntülerin 7 yıl önce Suriye'de çekildiğini vurgulayan DMM, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, 'Hamas direnişçileri, İsrailli çocukları böyle infaz etti' iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerin, 7 yıl önce Suriye'de kaydedildiği tespit edilmiştir."

Üretilen yalan haberlerdeki seviyesizliği görünce Siyonistlerin ne kadar büyük bir hezimet yaşadıklarını görmek de mümkün. Zalimler ne yaparsa yapsın gerçekler ise bir şekilde gün yüzüne çıkıyor! 

HABERE YORUM KAT