1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Hamas kadın ve bebeklerin kafasını kesmiş” yalanı nasıl dolaşıma sokuldu?
“Hamas kadın ve bebeklerin kafasını kesmiş” yalanı nasıl dolaşıma sokuldu?

“Hamas kadın ve bebeklerin kafasını kesmiş” yalanı nasıl dolaşıma sokuldu?

İngiliz Sun gazetesinin muhabirinin bir İsrail askerinin sözlerine dayandırdığı haberi Siyonist propaganda aygıtının aracı haline dönüştürüldü.

11 Ekim 2023 Çarşamba 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist işgal çetesinin kendisini masum ve mağdur gösterme hususunda ne kadar mahir olduğu biliniyor. 7 Ekim’de Gazze’den mücahitlerin gerçekleştirdiği operasyon sonrasında da aynı süreç işletildi. Filistin topraklarındaki işgalciler bir anda masum kurbanlar konumuna oturtuldular. Daha ilginci ise Hamas militanlarının İsrailli kadınlara tecavüz ettiklerine ve çocukları öldürdüklerine dair yalanlardı.

Bölgeden yayın yapan İngiltere merkezli bulvar gazetesi Sun da aynı kampanyaya katkı sağladı. Muhabirin kaleme aldığı videolu haber “BU BİR KATLİAM” başlığını taşıyordu. Başlığın devamında “Hamas bir kasabada 40 bebek ve çocuğu, bazılarının başını kesmek suretiyle katlederken aileler bu katliam esnasında canlı canlı ateşe verildi” deniliyor ama başlığın sonuna küçük bir şekilde ‘İsrail’in iddiası’ notu da ekleniyordu. O başlıktan sonra düşülen bu notun bir anlamı kalıp kalmadığı ise malumdu!

Sun gazetesinin dünkü (10 Ekim) haberinin ayrıntılarında Gazze sınırındaki Kfar Aza köyünde İsrailli askerlerin büyük bir katliamı ortaya çıkardıkları ifade ediliyordu. Yanmış arabalar ve bir bebek arabasının üzerinde bir miktar kan görüntüsü bulunan fotoğraflarla desteklenen haberde katledildiği iddia edilen bebekler ve çocuklarla ilgili iddiayı destekleyen bir şey gözükmüyordu.

Ama zaten ne gerek vardı ki, Sun muhabiri görüştüğü bir İsrail askerinin kendisine öldürülmüş, hatta kafası kesilmiş bebekler olduğunu söylediğini aktarıyordu, bu yeterli olmalıydı!

İsrail askeri İngiliz muhabire söylemişse başka delil aramaya, sormaya gerek kalmazdı tabi ki! Bu durumda Batılı bir medya organının yapması gereken belliydi. Hamas militanlarının bebeklerin kafalarını kesip büyük bir katliam yaptıkları iddiasını gönül rahatlığıyla dünyaya duyurabilirlerdi. Onlar da böyle yaptılar zaten!

nicole-1.webp

HABERE YORUM KAT