1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Uzun Bir Aradan Sonra İrşad Kitabevinde Cemaatle Namaz Kılındı!
Uzun Bir Aradan Sonra İrşad Kitabevinde Cemaatle Namaz Kılındı!

Uzun Bir Aradan Sonra İrşad Kitabevinde Cemaatle Namaz Kılındı!

Almanya’nın tüm şehirlerindeki camilerde ve merkezi Neuss şehrinde bulunan Daru’l Erkam Derneğinde de (İrşad Kitabevi) uzun bir aradan sonra ilk kez bir araya gelinerek cemaatle namaz kılındı.

11 Mayıs 2020 Pazartesi 13:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Corana Virüs’ün (COVID-19) Avrupa’ya ulaşmasının ardından başta İtalya, İspanya, İngiltere olmak üzere Almanya ve diğer birçok Avrupa ülkesinde çok sayıda kişiye bulaştı ve çok ciddi sayıda insanın hastalanmasına ve ölümüne sebep oldu. Birçok ülke kendi tedbirlerini aldı ve bazı ülkeler, ülkenin genelinde karantina seviyesinde önlemler aldı. Alınan tedbirlerden dolayı neredeyse hayat durma noktasına geldi. Okullar, alışveriş yerleri, yurtiçi ve yurtdışı ulaşım, kuaförler, gastronomi ve ibadethaneler de dahil birçok yer kapatıldı. Toplantı, gösteri, konser, sinema, tiyatro ve düğün gibi toplu faaliyetler iptal edildi. Aile üyeleri dışında 2 kişiden fazla bir araya gelinmesi yasaklandı.

Son 2 haftadır bulaşma ve ölüm oranlarında da azalmalar görülmeye başladı. Bu olumlu gelişmenin ardından birçok Avrupa ülkesinde tedbirler de gevşetilmeye başlandı. Bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışı ulaşım hariç birçok olanda hayat normalde dönmeye başlıyor.

Okullar, alışveriş yerleri, kuaförler, gastronomi ve ibadethaneler de dahil birçok alanda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmek şartıyla açılmaya başladı.

Almanya da salgın başlangıcının hemen başında hızla yaygınlaşan tedbirler kapsamında 23 Mart tarihinde Camiiler, Kiliseler ve diğer tüm ibadethaneler Cuma namazları başta olmak üzere birlikte yapılan tüm ibadet ve faaliyetleri yasaklamıştı.

2 aya yakın bir zaman kapalı kalan Camiiler ve diğer ibadethaneler nihayet sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak şartıyla 4 Mayıs’tan itibaren resmi olarak ibadete açıldı. Bununla birlikte Camilerde sosyal mesafe kuralları, maske ve hijyen şartları da dikkate alınarak ilk ibadetler geçekleşti.

Almanya’nın tüm şehirlerindeki Camilerde ve merkezi Neuss şehrinde bulunan Daru’l Erkam Derneğinde de (İrşad Kitabevi) uzun bir aradan sonra ilk kez bir araya gelinerek cemaatle namaz kılındı.

8216.jpg

Sosyal mesafeden kaynaklanan bazı olumsuzlar ve buruk duygularla birlikte, bir araya gelmenin, birlikte ibadet etmenin sevinç ve mutluluğu yaşandı.

Aramıza fiziki mesafeler sokan bu salgın hastalığın biran evvel geçmesi ve mesafelerin kalkması için dua edildi.

HABERE YORUM KAT