1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Uygurları savunma görüntüsü altında Suriyeli düşmanlığı!
Uygurları savunma görüntüsü altında Suriyeli düşmanlığı!

Uygurları savunma görüntüsü altında Suriyeli düşmanlığı!

Doğu Türkistanlıların Çin’e iade edildiği şeklinde uyduruk bir iddia ortaya atan İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın amacı Uyguları sahiplenmek değil, Suriyeli muhacirleri hedef göstermek.

16 Şubat 2021 Salı 14:04A+A-

HAKSÖZ HABER

İYİ Parti muhacirleri hedef alan sistematik düşmanlık söylemiyle Türkiye’nin aşırı sağcı-ırkçı partisi özelliğini taşımakta. İYİ Parti içinde bazı isimler ise doğrudan Neo Nazi siyasetçileri andırıyorlar. Lütfü Türkkan bu isimler arasında öne çıkmakta.

Hemen her konuşması, mesajı ırkçı, muhacir düşmanı söylemler içeren Türkkan yine sansasyonel bir iddiayla gündem oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya atfen sahte pasaportla yakalandıkları için bazı Uygurların Çin’e iade edildiğini iddia etti. Ve konuyu Suriyeli muhacirlere bağladı.

Lütfü Türkkan’ın iddiasına cevap veren Süleyman Soylu ise bunun bir yalan olduğunu açıkladı. Soylu’nun açıklamasında bu saçma iddialara hiç değinilmeden Uygur muhacirlerin Türkiye’de kendi vatanlarında olduğu da vurgulandı. 

Şüphesiz Türkkan’ın ortaya attığı iddia bu şekilde yalanlanmayı hak ediyordu. Soylu’nun Doğu Türkistanlıların bu ülkede kendi evlerinde olduklarını vurgulaması da güzeldi. Ama aynı açıklamada son dönemlerde Çin temsilcilikleri önünde eylem yaptıkları için Doğu Türkistanlıların maruz kaldıkları engellemelere değinilmemesi dikkat çekiciydi. Kamuoyu hala bu konuda İçişleri Bakanından tatmin edici bir açıklama bekliyor.  

Lütfü Türkkan'ın söz konusu paylaşımı,

lutfi-turkkan.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun isim vermeden yaptığı paylaşım,

soylu.jpg

 

HABERE YORUM KAT