1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Ürdün Kralı Abdullah: Esed ve İran uyuşturucu ticaretinden nemalanıyor!
Ürdün Kralı Abdullah: Esed ve İran uyuşturucu ticaretinden nemalanıyor!

Ürdün Kralı Abdullah: Esed ve İran uyuşturucu ticaretinden nemalanıyor!

Ürdün Kralı Abdullah, Esed'in Suriye'yi yönetmeye muktedir olmadığını ifade ederken Esed ve İran'ın uyuşturucu ticareti yaptıklarını vurguladı.

21 Eylül 2023 Perşembe 16:45A+A-

HAKSÖZ HABER

New York City'deki Orta Doğu Küresel Zirvesi'nde konuşan Ürdün Kralı Abdullah, Suriye’den Ürdün'e uyuşturucu ve silah kaçakçılığıyla ilgili ortaya çıkan sorunlar nedeniyle Esed'in Suriye’de kontrolü sağlama noktasında büyük şüpheler olduğuna dikkat çekti.

Kral Abdullah, Suriye'deki durum ve özellikle ülkede artan uyuşturucu ticareti hakkında kapsamlı açıklamalarda bulundu ve İran'ın yanı sıra rejim içindeki bazı unsurların da uyuşturucu ticaretinden faydalandığını söyledi.

"Ülkemize büyük miktarda uyuşturucunun girmesini önlemek için her gün sınırımızda savaşıyoruz" diyen Kral Abdullah, İran ve Suriye rejiminin ise bu işten “faydalanma” derdinde olduğunu vurguladı.

Kral ayrıca, Suriye'nin güneyindeki kötü ekonomik duruma karşı devam eden protestolara da değinerek, bunun Ürdün ve Lübnan'a yeni bir mülteci akınına yol açabileceği uyarısında bulundu.

“İnsanların çektikleri sıkıntılar yüzünden gösteri düzenledi Arap Baharı'nın başlangıcına geri döndük. Karınlarını dahi doyuramıyorlar.”

Kral Abdullah’ın açıklamaları Esed rejiminin gerçekte bir kukla olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Uyuşturucu ticareti ile ayakta durmaya çalışan Esed rejimini bu ticarette göz yuman veya nemalanan Rusya ve İran ayakta tutuyor.

Kaynak: Al Monitor

HABERE YORUM KAT

1 Yorum