1. HABERLER

  2. HABER

  3. Üniversiteye Girişte "Ek Puan" Uygulaması Kalktı
Üniversiteye Girişte "Ek Puan" Uygulaması Kalktı

Üniversiteye Girişte "Ek Puan" Uygulaması Kalktı

YÖK Başkanı Saraç, meslek lisesi mezunlarına üniversiteye girişte “ek puan” verilmesi uygulamasının bu seneden itibaren yeni mezunlar için kanun gereği kaldırıldığını, ancak yeni bir öneri hazırladıklarını bildirdi.

07 Ocak 2016 Perşembe 12:33A+A-

YÖK Başkanı Yekta Saraç, meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere ek puan uygulamasının, bu yıldan itibaren 2012'deki kanun değişikliği ile kaldırıldığını belirterek, “Bu okullardan mezun olan öğrencilerin ‘eğitim aldıkları ilgili alanlara yönlendirmek amacıyla’ meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere artı puan verilmesi konusunda bir öneri hazırladık ve MEB’e ilettik.” bilgisini paylaştı.

Saraç, sosyal medya hesaplarından, üniversiteye girişte “artı (ek) puan uygulaması” ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere ek puan uygulamasının bu yıldan itibaren yeni mezunlar için 30 Mart 2012 tarihli ve 6287 sayılı Kanun değişikliği ile kalktığını ifade eden Saraç, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla bu konuya ilişkin değişikliğe gidilmesi, YÖK'ün yetkisi dâhilinde olmayıp bu okullardan mezun olan öğrencilerin eğitim aldıkları ilgili alanlara yönlendirilmesi için kanunî bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu okullardan mezun olan öğrencileri ‘eğitim aldıkları ilgili alanlara yönlendirmek amacıyla’ meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere artı puan verilmesi konusunda bir öneri hazırladık ve MEB'e ilettik. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı, bu konuya hassasiyetle yaklaşacaklarını ifade ettiler.”.

AA

HABERE YORUM KAT