1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. UNİCEF: Suriye'de 500 Bin Çocuk Kuşatma Altında
UNİCEF: Suriye'de 500 Bin Çocuk Kuşatma Altında

UNİCEF: Suriye'de 500 Bin Çocuk Kuşatma Altında

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF), Suriye'de 16 bölgede 500 bin çocuğun kuşatma altındaki bölgelerde zorlukla yaşadığını açıkladı.

28 Kasım 2016 Pazartesi 17:26A+A-

Telegraph'ın haberine göre, UNICEF Direktörü Anthony Lake, “çocuklar öldürülüyor, yaralanıyor, okula gitmeye ya da oynamaya korkuyorlar, çok az gıda ve ilaçla yaşıyorlar, bu yaşam değil, birçoğu ölüyor” dedi.

Esed güçlerinin Ağustos ayında uygulamaya başladığı sert kuşatma nedeniyle kentte 275 bin kişinin zor koşullarda yaşam savaşı verdiği belirtiliyor. Birleşmiş Milletler gıda stokunun azaldığı uyarısında bulundu. Rejim güçlerinin uçakları tarafından yapılan hava saldırılarında da bölgede bütün hastaneler yıkıldı.

Bu arada Suriyeli aktivistler, rejim ya da Rus hava saldırılarında onlarca sivilin öldüğünü kaydetti.

ÇOCUKLAR YERALTI PARKLARINDA OYUN OYNUYOR

Savaşın hız kesmemesi, Suriyeli aktivistleri, saldırıların çocuklar üzerindeki etkilerini azaltacak ve onlara kısa süreliğine de olsa güven içinde çocukluklarını yaşayabilecekleri çeşitli çözümler bulmaya itmişti.

Geçen sene hizmete giren "Çocuk Diyarı" isimli yer altı parkı da bunlardan biriydi. Dört yıldır yoğun bombardımana maruz kalan Doğu Guta'nın Arbin bölgesindeki oyun parkı, tamamıyla yer altına inşa edilmişti.


Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT