1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Umre ve hac parasını depremzedelere bağışlayanlar
Umre ve hac parasını depremzedelere bağışlayanlar

Umre ve hac parasını depremzedelere bağışlayanlar

Balıkesir Dursunbey’de ikamet eden Elif Yalçınkaya, umreye gitmek için biriktirdiği parayı depremzedeler için bağışladı.

15 Şubat 2023 Çarşamba 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Erzurumun’un Narman ilçesinde yaşayan ve isminin açıklanmasını istemeyen 65 yaşındaki kadın, "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelere destek olmak adına hac için biriktirdiği 52 bin TL’yi bağışladı.

Balıkesir Dursunbey’de ikamet eden Dursunbey İlçe Müftülüğü Müftülük Sitesi Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan Elif Yalçınkaya ise yıllardır umreye gitmek için biriktirdiği umre parasını depremden mağdur olan insanlara bağışladı. Bu ikisine benzer sayısız örnek medyada yer alıyor...

Hac ve umre her Müslümanın içinde uhde olan ibadetler. Bunların gereklerini yerine getirmek için gösterilen çaba ise birçok Müslüman için zorlayıcı oluyor. Kardeşlerinin yardımına koşmak için yıllar yılı ortaya konulan uğraşı infak etmek ise yapılan bağışın kıymetini artırıyor.

Ortaya konulan bu tavır büyük bir duygu ve fikir birlikteliğinden güç alıyor. İslam’ın insanları sorumluluk ve yardımlaşma zemininde bir araya getirdiği kardeşlik iklimi birçok problemin aşılmasını mümkün kılıyor. Zor zamanlarda sorumluluk alanlara selam olsun!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT