1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Uludere Raporu" Meclis'i Tatmin Etmedi
Uludere Raporu Meclisi Tatmin Etmedi

"Uludere Raporu" Meclis'i Tatmin Etmedi

Genelkurmay'in Uludere katliamı ilgili raporu komisyona ulaştı.

05 Nisan 2012 Perşembe 20:08A+A-

TRT'nin verdiği habere göre Genelkurmay Başkanlığı'nın "Uludere Raporu", Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na ulaştı. Ancak gelen rapor, komisyonu tatmin etmedi. Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Gizlilik kararının Meclis'in inceleme hakkını engellemeyeceğini" söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan komisyona gönderilen yazıda ise istihbaratların milli kaynaklardan ve devletin istihbarat birimlerinden alındığı belirtildi.

Rapor Komisyona Ulaştı

Uludere olayında Meclis çalışmalarını sürdürüyor. Geçen ay uluderede o gece, yaşananlara ilişkin heron görüntülerini izleyen Uludere Komisyonu, olayla ilgili bir rapor hazırlayacak.

Komisyon hazırlayacağı bu rapor öncesinde kurumlara yazılar göndermiş, bilgiler istemişti. En son Genelkurmay Başkanlığı'nın olayla ilgili raporu da komisyona ulaştı.

Uludere Olaylarını İnceleme Alt Komisyonu Başkanı İhsan Şener, "Genelkurmay Başkanlığımızdan da istediğimiz bilgiler geldi" dedi.

Gelen genelkurmay raporu, jet hızıyla incelendi. Başkan İhsan Şener, "Çok teknik bir rapor değil, hiç şüphesiz ama bu raporlar hassasiyetle hazırlanmış" dedi.

Tatmin Etmedi

Ancak rapor tatmin etmedi. Çünkü savcılığın gizlilik kararı nedeniyle olaya ilişkin belgeler eksik gönderilmişti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Gizlilik kararının Meclis'in inceleme hakkını engellemeyeceğini" söyledi. Üstün, Genelkurmay'dan belgelerin tamamının gönderilmesini talep edeceklerini açıkladı.

"İstihbarat Devletin İstihbarat Birimlerinden Alındı"

Milli Savunma Bakanlığı'ndan komisyona gönderilen yazıda ayrıca olayın insani boyutuyla üzücü olduğu belirtildi.

Yazıda, sınır ötesi harekâtın karar mekanizması dâhilinde icra edildiği, olay öncesinde alınan istihbaratların milli kaynaklardan ve devletin istihbarat birimlerinden alındığı da belirtildi.

HABERE YORUM KAT