1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ukraynalı denizci kendisiyle beraber köprüyü havaya uçurdu
Ukraynalı denizci kendisiyle beraber köprüyü havaya uçurdu

Ukraynalı denizci kendisiyle beraber köprüyü havaya uçurdu

Ukrayna’yı işgale girişen Rusya’ya karşı direniş gösteren Ukrayna birlikleri, Kiev’e bağlanan bir köprünün imha edilmesi gerektiğine karar verdi. Ukraynalı denizci kendisiyle beraber köprüyü patlatarak yıktı.

26 Şubat 2022 Cumartesi 00:16A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

Ukrayna birliklerinin Rus işgaline kaşı direnişi devam ederken, ilginç bir patlatma yöntemine başvuruldu. Kiev’e bağlantı yollarından olan Henichny Yolu Köprüsü'nü patlatan asker kendisini de feda etti.

Ukrayna'daki yetkililer de Rus tanklarının ilerlemesini durdurmak için bir köprüyü havaya uçurmak için hayatını feda eden denizciyi överek kahraman ilan etti.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Kahraman asker Vitaliy Skakun'un kahramanca eylemi, Rus işgalcilerinin Kırım Kıstağı'ndaki ilerlemesini yavaşlattı.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı da çatışmaların yaşandığı bölgede askerlerinin köprüyü havaya uçurmalarının en doğru karar olduğunu açıkladı.

 

Bir aracın köprüye doğru ilerlemesinin ardından köprü patlatıldı ancak araç, köprünün patlamasının ardından karşıya geçemeden geri döndü. 

ukryana-kopru.jpg

 

Köprü, Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'dan Ukrayna'ya giriş noktalarından biriydi.

Ukrayna Genelkurmay’ından yapılan açıklamada, "Silahlı kardeşlerine göre, Vitaly askerlerle temasa geçti ve köprüyü havaya uçuracağını söyledi. Hemen ardından bir patlama sesi duyuldu." denildi.

Açıklamada ayrıca, Volodymyroviç'in olay yerinde öldüğü belirtildi. Ukrayna silahlı kuvvetleri, Volodymyrovych'in eyleminin "düşmanın ilerlemesini" yavaşlatmaya yardımcı olduğunu ve arkadaşlarının yeniden toplanıp savunmalarını güçlendirmesine imkan tanıdığı belirtildi.

Ukrayna silahlı kuvvetleri de ölen askerin onur nişanıyla ödüllendirileceğini söyledi.

 

The Telegraph'ın patlatılan köprüde yaptığı çekim,

 

Ukraynalı Bakan Yardımcısının ilgili paylaşımı,

 

ukraynali-asker-ss.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum