1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Ukrayna’da sıkışan Rusya, Halep'teki milislerinin maaşlarında kesintiye gitti
Ukrayna’da sıkışan Rusya, Halep'teki milislerinin maaşlarında kesintiye gitti

Ukrayna’da sıkışan Rusya, Halep'teki milislerinin maaşlarında kesintiye gitti

Halep vilayetinin kuzeyinde yer alan Rus destekli Beşinci Kolordu’ya bağlı milislerin maaşları Rusya tarafından yarıya indirildi.

03 Mayıs 2022 Salı 13:13A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

Halep vilayetinin kuzeyinde yer alan Rus destekli Beşinci Kolordu’ya bağlı milislerin maaşları Rusya tarafından yarıya indirildi.

Suriyeli gazeteci Enab Baladi'nin Halep'ten aktardığına göre aylık 200 dolar olan maaşlar 100 dolara indirildi. Beşinci Kolordu personelinin kesintilere karşı memnuniyetsizlik ve kızgınlık duyduğu ifade edildi.

Aktarılan bilgilere göre Beşinci Kolordu'nun kimi üyeleri maaş kesintileri ve Ukrayna'yı işgallerinde Rus kuvvetlerine katılmaya zorlanma nedenleriyle kolordudan ayrılmak niyetinde olduğunu söyledi.

Halep Askeri Akademisi yakınlarında yer alan Ramuse’de konuşlu 5. Kolordu'ya bağlı kimi unsurlar bölgeden ayrılmışlardı. Halep'in batı kırsalındaki Han el-Asal'da konuşlu diğer unsurların da, Rus askeri birliklerindeki Suriyeli subaylar tarafından ayrılmalarına izin verilmemesine rağmen mevzilerini terk etti.

Maaşların kesilmesi endişelendirici

31 yaşındaki Rusya tarafından koordine edilen rejim askeri Saad, 5. Kolordu'ya askere alma kapsamında imzalanan sözleşmeyle katıldı. Saad, “Bizi endişelendiren, maaşların yarıya indirilmesinin, maaşların tamamen iptal edilmesinin bir başlangıcı olabileceği. Kolordudan aldığımızdan başka bir gelirimiz yok ve kalma zorunluluğumuz yok çünkü bize tahsis edilen maaşla ilgili madde askere gittiğimizde imzaladığımız sözleşmede yer alıyor" dedi.

Tam ismini güvenlik gerekçesiyle açıklamayan Saad, sözleşme şartlarında savaş veya başka bir nedenle herhangi bir maaş kesintisi yer almadığına dikkat çekerek, “Şahsen, maaş kesintilerinin Rus-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak bir Rus açığını ortaya çıkardığını düşünüyorum. Bu da Rusların geri çekilebileceği ve diğer askeri birliklerle birleşebileceğimiz anlamına geliyor.” dedi.

Paralı askerlik şubeleri

Paralı asker alım ofisleri Halep’in neredeyse tamamına yayılırken, bu büroların doğrudan Beşinci Kolordu'ya bağlı ve potansiyel asker listeleri hazırladığı ifade ediliyor. Rusya’nın Ukrayna’daki savaşına da alım yapılan bu büroların; El-Kamila, Sabaa Bahrat, Meysalon, el-Hamdaniye ve Yeni Halep mahallelerinde faaliyet gösterdiği belirtiliyor.

Bu büroların doğrudan Rusya için raporlar oluşturduğu, Esed rejimine bağlı milislerin kendilerine karşı güvenlik kovuşturmaları açılmasını önleyen ve ‘anlaşma kartları’na (Rusya ile Suriye arasında askeri ortaklık) sahip memur ve yöneticilerden oluştuğu ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum