1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ukrayna ufukları ve İsrail’den gelen sinyaller
Ukrayna ufukları ve İsrail’den gelen sinyaller

Ukrayna ufukları ve İsrail’den gelen sinyaller

Kenan Alpay, Ukrayna’daki gerilime yer verdiği yazısında ayrıca Hahamların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyareti özelinde Türkiye-İsrail ilişkilerinde gelinen noktaya ilişkin tartışmaları da tahlil ediyor.

06 Şubat 2022 Pazar 17:38A+A-

UKRAYNA UFUKLARI VE İSRAİL’DEN GELEN SİNYALLER

Ukrayna üzerinde Amerika ve Rusya’nın trajik bir tiyatro oynadıkları yönündeki söylemler hakikatlere dayalı değerlendirmeler olmaktan öteye fazlasıyla komplocu angajmanlara dayanıyor kanaatimizce. Komplocu angajmanların daha berbat ve alenen kara-propagandayı ihtiva eden boyutları da mevcut. Bu durum hemen her türlü sorunun Anglo-Amerikan eksenin Kıta Avrupası’nı ve Türkiye’yi Rusya’yla ayrıştırma ve çatıştırma yönündeki gayretlerine hamlediyor. Böyle bir niyet ve plan olur elbette ama süreç bundan ibaret değil. Çünkü bütün dışsal şartlardan bağımsız olarak Rusya’nın doğrudan doğruya bir bütün olarak Ukrayna üzerinde hak iddia ettiğini es geçmek mümkün olamaz.

Sınırlar Kuşatmış Ama Savaşa Niyeti Yokmuş?

Rusya’nın Kırım’ı işgal ve ilhakını yok sayarak, Luhansk ve Donetsk bölgelerinde ayrılıkçı silahlı örgütleri destekleyip ilan ettirdiği sahte halk cumhuriyetleri üzerinden ilerlettiği parça parça yutma konseptini inkâr ederek “emperyalizm tahlili” değil olsa olsa Rusya hesabına PR yapılır. Üstelik bu PR öylesine pervasız ve utanmazca yapılır ki bu bölgelerde yaşayan 720 binden fazla insana Rusya pasaportu verilerek olgunlaştırılan “iç etme-yutma” operasyonu örtülü hale sokuluverir.

***

Yazının devamı >>>