1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Twitter’ın uyarı etiketleri tutarlı mı?
Twitter’ın uyarı etiketleri tutarlı mı?

Twitter’ın uyarı etiketleri tutarlı mı?

Trump’ın dezenformasyonlarına karşı kullanıcılarını uyaran Twitter aynı hassasiyeti sol-faşist gruplara veya mülteci düşmanlarına niçin göstermiyor?

04 Kasım 2020 Çarşamba 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Twitter dünyada siyasi tartışmaların yapılabildiği en yaygın sosyal medya platformu. Kullanıcı sayısı Instagram’dan az da olsa farklı politik perspektiflere sahip insanların kendi durdukları yeri anlatmak açısından kullanmaya çalıştıkları bir araç.

Son dönemde ABD başkanlık seçimlerinden dolayı Donald Trump ile sık sık problem yaşayan Twitter ve Facebook yönetimleri Trump’ın paylaşımlarını çeşitli şekillerde sansürleme yoluna gittiler. Biz bu tartışmanın içine girmiyoruz. Trump pekala dezenformasyon oluşturabilecek bir politikacıdır.

Bizim sormak istediğimiz, PKK/YPG başta olmak üzere çeşitli sol-faşist örgütler Twitter üzerinden rahatlıkla propaganda çalışması yapabilmekte ve dezenformasyon oluşturmaktadır. Yine aynı şekilde İran’ın da bilgi kirliliği oluşturup siyasi ve askeri anlamda başta Türkiye olmak üzere problem yaşadığı ülkeleri hedef aldığı biliniyor. Türkiye’de de Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve İlay Aksoy başta olmak mülteci karşıtı ırkçı politikacılar onlarca defa yalanları yüzlerine vurulmasına rağmen mülteciler hakkında dezenformasyona dayalı nefret söyleminde bulundular.

Bu çevreler, örgütler, kişiler için “uyarı etiketi” uygulaması niçin devreye sokulmamaktadır anlamak güç gerçekten! Tutarsızlık gibi görünen bu durumun ideolojik bir zeminden beslenip beslenmediği de başka bir muamma olarak önümüzde duruyor…

HABERE YORUM KAT

1 Yorum