1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Twitter sapıklığa karşı sözlerinden ötürü Süleyman Soylu'ya tavır aldı!
Twitter sapıklığa karşı sözlerinden ötürü Süleyman Soylu'ya tavır aldı!

Twitter sapıklığa karşı sözlerinden ötürü Süleyman Soylu'ya tavır aldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun attığı bir tweette "LGBT sapkınları" ibaresi bulunması Twitter tarafından nefret söylemi sayıldı.

04 Şubat 2021 Perşembe 13:43A+A-

HAKSÖZ HABER

İçişleri Bakan Süleyman Soylu’nun, bir sergi etkinliğinde Kabe görselini yerlerde kötü bir şekilde sergileyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine atfen yaptığı paylaşımda “LGBT sapkınları” ifadesini kullanması üzerine Twitter tarafından engellendi. Twitter Soylu’nun paylaşımını “nefret” içerikli olarak işaretledi.

LGBTİ öğrenci kulübü üyelerinin söz konusu görseli kullanmalarıyla ilgili olarak Bakan Soylu Twitter’dan 29 Ocak’ta paylaştığı mesajında, “Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe-i Muazzama'ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!” ifadelerini kullanmıştı.

Öğrencilerin ve sözde hak savunucusu aktivist grupların hafta sonu sosyal medya üzerinden eleştirdiği bu mesaja Twitter yönetimi de dahil oldu. Twitter “nefret içerikli paylaşımlarla ilgili kurallarını ihlal ettiği” gerekçesiyle uyarı mesajı yayımladı.

Mesajda, “Bu Tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi.” ibaresi bulunarak yayımlandı.

 

Süleyman Soylu'nun söz konusu Twitter paylaşımı

screenshot-1-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum