1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türklük-Araplık meselesi değil iman meselesi!
Türklük-Araplık meselesi değil iman meselesi!

Türklük-Araplık meselesi değil iman meselesi!

DP Milletvekili Cemal Enginyurt, “selamünaleyküm” ifadesini hedef aldı!

10 Ağustos 2023 Perşembe 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir zamandır Diyanet İşleri Başkanı’nın "Günaydın demek cahiliye dönemi adetidir" sözlerini sarf ettiği iddiasıyla kopartılan kıyamet Meclis’e taşındı.

Demokrat Partili Cemal Enginyurt Meclis kürsüsünde kendisine yakışan bir üslupla şunları dile getirdi: "Biz 'Millet aç' diyoruz, sizin Diyanet İşleri Başkanı'nız 'Günaydın demeyin' diyor. Ben Arap mıyım ya? Ben Türk oğlu Türk'üm"

AK Parti sıralarından yükselen itirazlara, "Bağırma lan oradan! Gel buraya!" şeklinde yanıt veren Enginyurt alışıldık Türk milliyetçisi tezviratları sıralamış. “Selamünaleyküm” ifadesinin Araplıkla bir ilişkisi olduğunu zanneden Enginyurt mide bulandıran üslubuyla “günaydın” ifadesini ön plana çıkartmaya çalışıyor.

Herkes meşrebince konuşur. Günaydın demek isteyen desin ancak kimse “selamünaleyküm” ifadesini etnik veya kültürel bir arka plana indirgeyemez! 

Selamünaleyküm asırlardır İslam’ın en temel taşıyıcı ifadesidir. Bir yerde “Selamünaleyküm” deniliyorsa orada Müslümanlık da var demektir. Kısaca Cemal Enginyurt anlamakta zorlansa da selamünaleyküm Türklük-Araplık meselesi değil iman meselesidir!

Nihayet Allah'ın selamı da kelamı da günah ve küfrü benimsemiş insanların kalbine de ağzına da hiç bir surette yakışmaz. Allah'ın selamı ve kelamı ancak temiz kalplere, dili ve ağzı hayra doğru temayül eden insanlara yakışır. 
 
Henüz yakın bir zaman önce Tanrı Dağları'na gidip orada Şaman misali kurtlar-çakallar gibi uluyan Cemal Enginyurt gibi Ata/Türkçülerin selam verirken, kelam ederken ölçüsü besbellidir. Selam bir aidiyeti, kimliği ve temenniyi ihtiva eder. Bu sebeple gerek Cemal Enginyurt gibi ırkçı-faşist saiklerle gerekse seküler-laik hayat tarzı sebebiyle selamdan, ezandan, Kur'an'dan rahatsız olup uzak duranlara verilecek cevap net olarak bellidir: "Leküm diniküm veliyedin!"
 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum