1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Türkiyeli Youtube fenomeni Suriye’deki çocukların bir günlük yaşamını aktardı
Türkiyeli Youtube fenomeni Suriye’deki çocukların bir günlük yaşamını aktardı

Türkiyeli Youtube fenomeni Suriye’deki çocukların bir günlük yaşamını aktardı

Youtube fenomeni Emre Durmuş, arkadaşları Martin ve Chick ile birlikte Azez şehrindeki Babüsselam mülteci kampı ve Azez yetimhanesine giderek izlenimlerini aktardı.

28 Aralık 2020 Pazartesi 12:33A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Mülteci çocuklar ile bir araya gelmek ve onları bir günlüğüne de olsa mutlu etmek için Suriye'ye giden Youtube fenomenleri Suriye'deki mültecilerin yaşamlarını, yapımı sona eren ve devam eden briket evleri Youtube kanalı üzerinden izleyicileri ile paylaştı.

İHH’nın bölgedeki lojistik faaliyetleri ve yardımlarını da çekimleri esnasında aktaran Yotuberlar, düzensiz çadır kentleri ve yapımı sona eren briket evleri de izleyicilerine aktardı. Suriye'deki yaşamın nasıl sürdürülmeye çalışıldığını da gözler önüne seren yardımseverler, yetimhanelerde kalan çocuklar için eğlence programı düzenlediler. 

İHH’nın koordinatörlüğünde sınırı geçen ekip, Suriyelilerin hayatlarını izleyicilerine aktardı. Suriye’deki yetimlerin, kameraları ve gelen ekibi görünce verdikleri tepkinin unutulmaz bir his olduğunu aktaran Emre Durmuş ve arkadaşları Suriye’de devam ettirilmeye çalışılan hayatları yerinde görüntüledi.

Türkiye’nin destekleri ile imar edilmeye çalışılan Suriye’nin içler acısı görüntüsünü aktaran Youtube fenomenleri duygusal anlar yaşadı. Chick adlı yabancı yardımseverin Suriye’ye gelme amacını aktarırken söylediği sözler izleyicileri duygulandırdı.

Herkes gibi bende sosyal medyada gezerken Halepli bir çocuğun ailesi ile beraber evlerinin bodrumunda yaşadıkları bir videoyu gördüm aile bodrumda yaşıyordu. Şehirleri bombalanırken bodrumda saklanıyorlardı. Bombalamalar sona erdiğinde evlerinin bahçesine çıkıp çimen topladıktan sonra tekrar eve dönüp çimenleri pişirip yediklerini görünce; o Halepli çocuğu bulup mutlu etmek istedim” diyen Chick, “Bugün burada belki o çocuğu gördüm dedi. Binlerce çocuk var burada yaşamını ailesiz bir şekilde sürdürmeye çalışan. Eşime ve çocuklarıma ben Suriye’ye gidip o çocuklara yardım etmek istiyorum, onları mutlu etmek istiyorum dediğimde; bunun gelip geçici bir durum olduğunu sandılar. Ve gitmemi istemediler. Ancak ben bugüne kadar onlarca mülteci kampını gezdim. Sırf çocukları eğlendirmek için üç top ile hareketler yapmayı öğrendim. Sihirbazlık numaraları ile çocukları mutlu etmeye çalıştım.” dedi.

Türkiye’deki ırkçı parti üyeleri ise Youtube’da video yayınlanır yayınlanmaz faşizan tepkilerini dile getirmeye başladılar. İHH’nın bölgedeki organizasyonel becerisi ve işlerinin tanıtıldığını iddia eden ırkçılar hem Youtuber’a hem de İHH’ya öfkelerini yansıttılar.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum