1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Türkiye'den Çad'a Bir Kez Daha Yardım Eli
Türkiye'den Çad'a Bir Kez Daha Yardım Eli

Türkiye'den Çad'a Bir Kez Daha Yardım Eli

​​​​​​​Türkiye, koronavirüs salgınından etkilenen ülkelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. "Elimizde sadece Türkiye'den gönderilen 25 solunum cihazı var" açıklamasının yapıldığı Çad'a bir kez daha yardım eli uzatıldı, tıbbi malzemeler yola çıktı.

18 Haziran 2020 Perşembe 11:36A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığınca hazırlanan tıbbi malzemeler, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Milli Savunma Bakanlığına ait kargo uçağına yüklendi. 

TSK'ya ait kargo uçağı, Çad'a doğru yola çıktı. 

Uçaktaki yardım malzemesinin üzerinde Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözlerine yer verildi.

Toplamda 14 ton yardım malzemesi, koronavirüsle mücadele eden Çad'a gönderiliyor. 

Gönderilen yardımların içerisinde, 17 bin 600 eldiven, 40 bin tulum, 5 bin oksijen maskesi, bir de ambulans var. 

Çad'a dostluk ve iyi niyet jestleri olarak hibe edilen tıbbi ekipmanlar, bu ülke tarafından sağlık çalışmalarının yürütülmesinde kullanılacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığınca hazırlanan, arasında bir de ambulansın yer aldığı tıbbi malzemeler, Milli Savunma Bakanlığına ait A400M tipi kargo uçağıyla 26 Mayıs'ta Çad'a ulaştırılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi Itno'ya yazdığı mektubun da yardım malzemeleriyle birlikte yetkililere teslim edildiği belirtilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Çad Sağlık Bakanı Mahmud Yusuf Hayal, yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile mücadelede tıbbi ekipman sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, "Elimizde sadece Türkiye'den gönderilen 25 solunum cihazı var." demişti.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT