1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye solu provokasyon peşinde!
Türkiye solu provokasyon peşinde!

Türkiye solu provokasyon peşinde!

Kürt ve Türk solu el birlik Konya’daki meşum hadiseden “ırk savaşı” çıkartma peşinde!

22 Temmuz 2021 Perşembe 15:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Konya’nın Meram ilçesinde yaşanan hadisede bir aile saldırıya uğradı. Ardından başlatılan soruşturma neticesinde 20 kişi gözaltına alındı. Yaşanan tartışma sonrası çıkan kavgada Hakim Dal isimli şahıs hayatını kaybetti.

Sabah’ın haberine göre PKK’ya yakınlığıyla bilinen Mezopotamya Haber Ajansı’nı referans alan bazı haber siteleri olay üzerinden provokasyon üretmeye çalıştılar. Sabah’ta Tolga Yanık imzalı haberde, aynı haber sitelerinin 10 gün önce de 'Konya'da Kürt aileye ırkçı saldırı' adı altında bir haber daha servis ettiği ve olayın sadece aralarında daha önceden husumet bulunan komşular arası kavga olduğu vurgusu da yer alıyor.

Hakim Dal’ın hayatını kaybettiği tartışma ise Konya Valiliğinin açıklamasına göre “mera kavgasından” ibaret. Uzun yıllardır tartışma konusu olan “hayvanların nerede otlatılacağı” hususundaki gerginlik nihayetinde bir kişinin hayatını kaybetmesi ile son buluyor. Valilik açıklamasında “Etnik bir kavga şeklinde yansıtılmaya çalışmakta, bu yönde algı oluşturulmakta" olduğunu özellikle vurguluyor.

0x0-yol-tvden-yeni-provokasyon-mera-kavgasini-turk-kurt-kavgasi-diye-servis-ettiler-1626900082836.jpg

Soruşturma neticesinde 20 kişinin gözaltına alınmış olması idarecilerin hadisenin üstüne gideceğine delil olarak değerlendirilebilir. HDP Milletvekilleri tarafından da olayın mahiyeti tam olarak anlaşılmadan yapılan paylaşımlar toplumsal uzlaşı zeminini zedeliyor.

0x0-konyada-pkk-provokasyonu-mera-kavgasini-turk-kurt-kavgasi-diye-servis-ettiler-1626893705276.jpg

Herkesin biraz daha sakin olup ne olduğunu anlamaya çalışması gerekirken “Türk-Kürt kavgası” şeklinde yapılan haberler ve paylaşımlar da diğer taraftan basit bir mera kavgasından bir ırk kavgası ortaya çıkartma riskini taşıyor!

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT