1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Türkiye Irak’ta Bu Katil Sürüsüne mi Destek Olacak?
Türkiye Irak’ta Bu Katil Sürüsüne mi Destek Olacak?

Türkiye Irak’ta Bu Katil Sürüsüne mi Destek Olacak?

Musul’u kurtarma senaryosunun mahiyetini anlamak isteyenler sözde Irak ordusunun Tikrit’te nasıl canavarca suçlar işlediğini gösteren aşağıdaki videoyu izleyebilirler!

09 Mart 2015 Pazartesi 13:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

Irak Başbakanı İbadi’ye bağlı askerler Şii milis güçleriyle birlikte Tikrit’e yönelik büyük bir operasyon başlattı. Koalisyon adı verilen işgal güçlerinin desteğinde sürdürülen bu kapsamlı operasyonun İranlı general Kasım Süleymani tarafından yönetildiği iddialar arasında.

İddialar bir yana bir de açık gerçekler var. Sünni halkın yaşadığı diğer şehirlere yönelik harekatlarda olduğu gibi Tikrit’e yönelik operasyonu gerçekleştiren güçlere bakıldığında mezhepçi fanatizmin doruk noktaya vardığını görmemek imkansız. Çeşitli isimler altında örgütlenmiş milis grupları görüntüleri ve icraatlarıyla tam tekmil bir mezhep savaşı sergiliyorlar.

Aşağıdaki bu video bu canavar sürüsünün ne kadar vahşileşebildiklerinin belgesi gibi. Tikrit’te Şii milisler ve Irak güçlerince yakalanan bir Sünni gencin hunharca katledilmesine dair amatör bir video kaydı. Bunun tekil bir olay olmadığı ve pek çok mezhepçi fanatiğin internetteki sayfalarında bu tür zalimliklerini övünçle sergiledikleri biliniyor.  

İnsanı sarsan ve izlenmesi mümkün olmayan bu görüntüleri nasıl bir vahşetle yüzyüze olunduğunu anlamak istemeyenler için bir uyarı olması maksadıyla üzüntü ve tiksintiyle yayınlıyoruz. Ve bilhassa da Musul operasyonuna destek verilebileceğine dair Türkiye hükümetinden son günlerde gelen mesajları da göz önünde bulundurarak, yetkililere bu aşağılık yaratıklarla mı birlikte olmayı düşünüyorsunuz diye bir kere daha soruyoruz.  

VİDEO AŞIRI ŞİDDET İÇERİKLİDİR! (+18)

HABERE YORUM KAT

10 Yorum