1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta Filistin İçin Uluslararası Konferans
Tunusta Filistin İçin Uluslararası Konferans

Tunus'ta Filistin İçin Uluslararası Konferans

Tunus'ta Gannuşi'nin öncülüğünde, Filistin'de yaşanan zulüm için uluslararası bir konferans düzenlenecek.

05 Eylül 2012 Çarşamba 11:56A+A-

Siyonist işgal zindanlarında yatan Filistinli ve Arap esirlere destek için Tunus'un başkentinde önümüzdeki Kasım ayında Tunus Cumhurbaşkanı'nın öncülüğünde büyük bir uluslararası konferans yapılacak.

Konferansa hazırlık komitesi dün (4 Eylül Salı) yaptığı toplantıda, "Randevumuz Özgürlük" sloganıyla düzenlenecek konferansın tarihini 10-11 Kasım olarak belirledi.

Konferansla ilgili hazırlıklar hakkında yapılan açıklamada, politikacılardan, hukukçulardan ve diğer uzmanlardan oluşan bir ekibin, Siyonist işgal zindanlarındaki esirlere destek için düzenlenecek ve alanında en büyük olacak konferansın başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf ettiği ifade edildi. Açıklamada, hukuk, medya ve ekonomi komitelerinin konferansı bölgesel ve uluslararası düzeyde gündeme getirmek için gece gündüz çalıştığı kaydedildi.

Yaklaşık iki ay sonra yapılacak konferansa otuzdan fazla ülkeden heyetlerin katılacağı belirtilirken, Tunus Cumhurbaşkanı Munsıf El-Merzuki'nin öncülüğünde düzenlenecek konferansın işgal zindanlarındaki esirlerin sorunlarına ışık tutmanın ötesine geçeceği ve esirlerin haklarına kavuşabilmesi için neler yapılabileceğinin konuşulacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT