1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tüketim çılgınlığını aşan bir saçmalık!
Tüketim çılgınlığını aşan bir saçmalık!

Tüketim çılgınlığını aşan bir saçmalık!

Apple'ın iPhone 15 modeli satışa sunulunca ortaya oldukça düşündürücü görüntüler çıktı.

29 Eylül 2023 Cuma 19:15A+A-

HAKSÖZ HABER

İnsanların araçlarla kurdukları ilişkiler çeşitli bağımlılıklar ortaya çıkartıyor. Teknoloji ve ekran bağımlılıkları ise en güncel psikolojik sorunlar olarak gündemdeki yerini koruyor. İstanbul'da Apple'ın iPhone 15 modeli satışa sunulunca teknoloji ve ekran bağımlıları da gün yüzüne çıktı.

Tüketim kültürünün fabrikaları olarak iş gören alışveriş merkezleri ise işi iyice şova döktü. Karaköy sahilde bulunan bir alışveriş merkezine telefonlar helikopterle getirildi.  Telefon için kuyruk oluşurken Kadıköy’de ise cep telefonunun yeni modelini almak isteyen vatandaşlar mağaza önünde sırada bekledi.

Bir telefon modeli diğerinin yapamadığı neyi yapabilir? Tüketim çılgınlığı aşan bu saçmalığın daha iyi fotoğraf çekebilmek için yaşandığını düşünemeyiz. Ortada çok büyük bir akıl tutulması var. İnsanlar bir ürünün son modeliyle kendilerini öylesine özdeşleştirmiş durumdalar ki onunla birlikte görünmek için her türlü saçmalığı yapmayı göze alıyorlar. Özetle teknoloji ve ekran bağımlılığı özünde oldukça nefsani problemlerden güç alıyor…

Bu durumun farkında olan AVM’ler ise çılgınlığı körükleyip bağımlılardan iyice faydalanabilmek için helikopterli şovlar yaparak bir adım öne geçme derdindeler. Kimileri ise kısa yoldan para bulmanın derdine düşerek karaborsa satışa yöneliyorlar…

Alıcı ve satıcı arasında yaşanan bu diyalektik esnasında kimsenin aklına insan olmanın haysiyeti gelmiyor. Kendilerini bir meta ile bu kadar özdeşleştiren kişilerin varlığı ise insanlığın geleceği adına oldukça ürkütücü bir duruma işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum