1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. TSK’nın 10 Kasım Etkinliği İptal Edildi
TSK’nın 10 Kasım Etkinliği İptal Edildi

TSK’nın 10 Kasım Etkinliği İptal Edildi

TSK, “Ata’nın Huzurunda Ordu Millet El Ele” isimli etkinliğin iptal edildiğini açıkladı.

10 Kasım 2016 Perşembe 13:23A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mustafa Kemal’in yetmiş sekizinci ölüm yıl dönümü sebebiyle 1881 dilek balonunun Anıtkabir’de gökyüzüne bırakılacağını açıklayıp vatandaşı 10 Kasım Perşembe günü saat 15.00’te Anıtkabir’de buluşmaya çağırmıştı!

Bugün yapılan açıklamada ise etkinliğin iptal edildiği bildirildi. İptalin gerekçesine dâir ise herhangi bir bilgi verilmedi. TSK’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Anıtkabir Komutanlığı’nda 10 Kasım 2016 tarihinde saat 15.00’te yapılması planlanan ‘Ata’nın Huzurunda Ordu Millet El Ele’ temalı faaliyet iptal edilmiştir. Saygı ile duyurulur.”

TSK’nın söz konusu çağrısı beklendiği üzere bazı çevrelerce memnuniyetle karşılanmış ancak Gülen örgütü ile mücadele bağlamında örgütün düşünce kodlarına inen, teolojik zemini âdeta yeniden gözden geçiren ve Mehdilik gibi kamuoyunun din algısında geniş karşılığı bulunan bir hurafeyi bile cesurca tartışmaya açtırabilenlerin TSK’nın çağrıda bulunduğu bu “Anıtkabir etrafında kenetlenme” ve “Gazi’nin aziz ruhu önünde dilek tutma” ritüeli karşısındaki sessizliği ise dikkatlerden kaçmamıştı.

Öte yandan, bu çağrı, akıllarda TSK’nın kamuoyuna toplanma çağrısı yapma yetkisinin olup olmadığına dâir soru işaretleri bırakmıştı.

İlgili Haberimiz: Ordu Vatandaşlara Toplanma Çağrısı Yapabilir mi?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum