1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ordu Vatandaşlara Toplanma Çağrısı Yapabilir mi?
Ordu Vatandaşlara Toplanma Çağrısı Yapabilir mi?

Ordu Vatandaşlara Toplanma Çağrısı Yapabilir mi?

TSK 10 Kasım Mustafa Kemal’in 78’inci ölüm yılı vesilesiyle 1881 dilek balonunun Anıtkabir'de gökyüzüne bırakılacağını açıklayıp vatandaşları Perşembe günü saat 15.00'te Anıtkabir'de buluşmaya çağırmış!

08 Kasım 2016 Salı 12:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

TSK’nın bu çağrısı karşısında gayet memnun olduğu anlaşılan Cumhuriyet gazetesi, gelişmeyi “TSK’da Bir İlk” vurgusuyla manşete taşımış. TSK’nın kamuoyuna toplanma çağrısı yapma yetkisinin olup olmadığını ise akla getirmemiş.

Öte yandan FETÖ ile mücadele bağlamında onun düşünce kodlarına inen, teolojik zemini adeta yeniden gözden geçiren ve Mehdilik gibi kamuoyunun din algısında geniş karşılığı bulunan bir hurafeyi bile cesurca tartışmaya açtırabilenlerin TSK’nın çağrıda bulunduğu bu “Anıtkabir etrafında kenetlenme” ve “”Gazi’nin aziz ruhu önünde dilek tutma” ritüeli karşısındaki sessizliği dikkatlerden kaçmıyor.

Cumhuriyet’in haberi veriş şekli şöyle:

TSK'den yapılan açıklamada, "Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78’inci ölüm yıl dönümünde gönüllerde hiç ölmediğinin; Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin, ülkesinin, bayrağının ve milletinin hizmetinde olduğunun bir kez daha vurgulanması amacıyla Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının katılımıyla Anıtkabir Komutanlığında 10 Kasım 2016 saat 15.00’te Ata’nın Huzurunda Ordu Millet El Ele- temalı bir faaliyet icra edilecektir" denildi.

Açıklamada, "Faaliyet esnasında Genelkurmay Başkanı öncülüğünde 1881 çift kırmızı ve beyaz dilek balonu Anıtkabir ziyaretçileri, şehit, gazi aileleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından gökyüzüne bırakılacaktır. Tüm halkımızı davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum