1. HABERLER

  2. HABER

  3. TSK'dan Süleyman Şah Operasyonu
TSK'dan Süleyman Şah Operasyonu

TSK'dan Süleyman Şah Operasyonu

Dün gece gerçekleştirilen bir operasyonla Türkiye'nin Suriye sınırları içerisindeki toprağı Süleyman Şah Saygı karakolundaki tüm askerler Türkiye'ye getirildi.

22 Şubat 2015 Pazar 06:57A+A-

TSK ve Milli İstihbarat Teşkilatı elamanı 50 zırhlı araç eşliğindeki 750 kişilik birlik, Suriye sınırları içerisindeki Türkiye toprağı Süleyman Şah Türbesi'ndeki Saygı Karakolu'nda görevli yaklaşık 44 askeri personelin Türkiye'ye getirilmesi için operasyon düzenledi.

Başbakanlık ofisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saat 07.30'da Genelkurmay Karargâhı'nda operasyona dair bilgi vereceğini açıkladı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün Mürşitpınar sınır kapısında olduğunu ve gün boyu bölgede Türkiye'ye ait jet uçaklarının alçak uçuş yaptığını aktardı. Sınır ötesi operasyona katılan tanklar ve 'kobra' tipi zırhlı araçlar, sabah saatlerinde Türkiye'ye geri döndü.

Operasyonla 44 asker, 3 sanduka ve türbede bulunan malzemeler Türkiye'ye getirildi. Operasyon sırasında karakolda görev bir asker kaza sonucu hayatını kaybetti.

Başbakan Davutoğlu'ndan yapılan açıklamada Süleyman Şah Türbesinden getirilen naaşlar Suriye'nin Eşme köyüne nakledildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT