1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. TSK'da Seçilmişlerin Artan Rolü Darbeci Çetin Doğan’ı Rahatsız Etmiş!
TSK'da Seçilmişlerin Artan Rolü Darbeci Çetin Doğan’ı Rahatsız Etmiş!

TSK'da Seçilmişlerin Artan Rolü Darbeci Çetin Doğan’ı Rahatsız Etmiş!

15 Temmuz sonrası TSK’daki değişiklikler ve YAŞ’ta seçilmişlerin rolünün artması, Balyoz’dan yırtan ancak 28 Şubat’ta BÇG’nin Başkanlığını yapma suçunun halen de hesabını vermeyen darbeci Çetin Doğan’ı pek rahatsız etmiş!

15 Ağustos 2016 Pazartesi 15:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sözcü’nün kendisine mikrofon uzattığı Çetin Doğan “Bugün çekilen sıkıntılar siyasetin kışlaya girmesinden kaynaklanıyor.” demiş. 28 Şubat darbesinin bir numaralı faillerinden olan darbeci Çetin Doğan,  15 Temmuz sonrası TSK’daki değişikliklere ve bu bağlamda YAŞ’ta seçilmişlerin rolünün artmasına da veryansın etmiş.

Darbeci Çetin Doğan’ın asıl kaygısı ne; “siyasetin orduya karışması” mı yoksa “Ordu kurumunun Kemalist resmi ideolojik siyasetten arındırılması” mı?

Türkiye’nin darbe geleneğini ve bu gelenek içerisinde Çetin Doğan’ın mümtaz yerini bilenler için “Kışlaya siyaset sokarsan sonucu işte böyle olur” sözünün aslında şu anlama geleceği açıktır: “Ordu’da Kemalizm’den başka din, Mustafa Kemal’den başka ilah ve Kemalist resmi ideolojik siyasetten başka siyaset tanımıyoruz!”

60389.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum